Skriv ut | Lukk vindu |
Høst 2022
LER-1504 Mat og helse fellesemne - 15 stp
Ansvarlig enhet
Institutt for lærerutdanning og pedagogikk
Emnetype
Emnet er et fagvalg i grunnskolelærerutdanning for 5.-10. trinn. Emnet kan ikke tas som enkeltemne.
Forkunnskapskrav: Jf. opptakskrav og progresjonskrav i studieplanen for grunnskolelærerutdanning for 5.-10. trinn.
Studiepoengreduksjon
LER-1500 Mat og helse fellesemne 15 stp
Innhold
- Om grunnleggende ferdigheter i faget mat og helse
- Mat og måltidstradisjoner i forhold til ulike kulturer, høgtider og religioner
- Folkehelse og livsmestring
Hva lærer du
Etter bestått emne har studentene følgende læringsutbytte:
Kunnskaper
Studenten har kunnskaper om:
- samisk matkultur, kulturelt mangfold og bærekraftig utvikling
- fagdidaktikk
- skolemåltidet, folkehelse og livsmestring
Ferdigheter
Studenten kan:
- didaktisk planlegge, gjennomføre og vurdere undervisning, også med tanke på utvikling av elevenes grunnleggende ferdigheter
- bruke relevante digitale verktøy
- bruke fagbegreper og anvende forskningsbasert kunnskap
- bruke vurdering som del av læringsarbeidet og legge til rette for elevenes egenvurdering
- didaktisk praktisk arbeid
- kan praktisere faget i tråd med læreplanens intensjoner og innhold
Kompetanse
Studenten:
- kan gjennomføre undervisning og læring i faget samt forstå, utvikle og utøve egen profesjonalitet i faget
- skal ha innsikt i faglige og yrkesetiske problemstillinger
- skal kunne bruke faget som danningsarena
Undervisnings- og eksamensspråk
Undervisnings- og eksamensspråket er norsk.
Undervisning
- Pbl - problembasert læring
- Didaktisk refleksjon
- Forelesninger
- Veiledning
- Studentbasert undervisning
- Didaktisk praktisk-metodisk matfaglig arbeid
Antall undervisningstimer utgjør om lag 75 timer, inkludert seminar.
Kvalitetssikring av emnet
Alle emner evalueres en gang i løpet av programperioden.
Praksis
Se egen praksisplan.