Skriv ut Lukk vindu


 

Vår 2022

BED-3083 Vitenskapsteori og forskningsmetode - 10 stp


Ansvarlig enhet

Handelshøgskolen ved UiT

Emnetype

Emnet kan ikke tas som masterenkeltemne.

Emnet forutsetter tilstedeværelse på det studiested som gir undervisningen i emnet.  Emnet er ikke tilrettelagt for studenter som ikke kan delta på undervisning, i gruppearbeid o.l.


Innhold

Hovedhensikten med emnet er at studentene skal tilegne seg kunnskaper og ferdigheter som er nødvendig for å gjennomføre arbeidet med masteroppgaven. Fokus er på vitenskapsteori og forskningsmetode som er relevant for fagområdene ledelse, organisering og styring.

Kompetanse på dette området er også nyttig i det moderne arbeidslivet: for å forholde seg kritisk til egne og andres grunnleggende antakelser, premisser og kunnskaper, og for å kunne lese og vurdere innhold og holdbarhet i forskningsbasert informasjon og argumentasjon. Innholdet i emnet gjenspeiler viktige spørsmål og valg som studentene blir stilt overfor i arbeidet med masteroppgaven og i andre typer utredningsarbeid:


Hva lærer du

Etter bestått emne skal studentene ha følgende læringsresultat:

Kunnskap og forståelse:

Ferdigheter:

Kompetanse:


Undervisnings- og eksamensspråk

Norsk

Undervisning

Arbeidsformene vil veksle mellom forelesninger, oppgaveløsning, gruppearbeid, individuelt arbeid og studentframlegg. Det vil bli ca 36 timer undervisning fordelt på to semestre.

Eksamen

Arbeidskrav:

Studentene vil bli pålagt 4 skriftlige arbeidskrav i løpet av emnet. Arbeidskravene veksler mellom individuell besvarelse og i gruppe med makker til masteroppgaven. Nærmere kriterier vil bli gitt. Arbeidskrav må være godkjent for å kunne gå opp til eksamen.

 

Godkjente arbeidskrav har en varighet på 4 sammenhengende semestre, fra og med det semesteret arbeidskravet ble tatt.

 

Vurdering:

Semesteroppgave: utforme en prosjektbeskrivelse til masteroppgaven. Kan besvares med makker, evt. individuelt. Besvarelsen skal ha et omfang på 2800 - 4000 ord. Det gis karakterer på en skala fra A til F, med E som laveste ståkarakter. 

 

Det gis kontinuasjonsadgang for studenter som ikke har bestått siste ordinære arrangerte eksamen i dette emnet.


Dato for eksamen

Semesteroppgave innlevering 03.06.2022;Arbeidskrav 1 utlevering 30.08.2021 innlevering 11.10.2021;Arbeidskrav 2 innlevering 15.11.2021

Eksamensdato er foreløpig og vil kunne bli endret. Endelig eksamensdato kunngjøres ved oppslag på det enkelte fakultet primo mai for vårsemesteret og primo november for høstsemesteret.