Skriv ut Lukk vindu


 

Vår 2022

SPL-3900 Masteroppgave - 60 stp


Ansvarlig enhet

Institutt for samfunnsvitenskap

Emnetype

Emnet kan ikke tas som enkeltemne.

Studiepoengreduksjon

SPL-6900 Masteroppgave Stedsutvikling 5 stp

Innhold

Masteroppgaven er en prosess som starter med utforming av problemstilling og utarbeiding av prosjektnotat. Videre gis det innføring i kvalitative metoder og studentene gjennomfører datainnsamling. Arbeidet med oppgaven gir trening i samfunnsvitenskaplig analyse. Tema for oppgaven er selvvalgt, men skal normalt reflektere fagets ambisjoner om å utdype sammenhengen mellom samfunnsplanlegging og kulturforståelse

Hva lærer du

Etter bestått emne skal studentene ha følgende læringsresultat:

Kunnskap:

Studenten har:

Ferdigheter

Studenten kan:

Kompetanse


Undervisnings- og eksamensspråk

Undervisningsspråk er norsk.

Det er vanligvis mulig å besvare eksamen på norsk, svensk og dansk. Søknad om å få skrive besvarelsen på engelsk kan rettes til instituttet.


Undervisning

Læringsformer og aktiviteter

Første semester gis det veiledningsseminar i prosjektutforming. Andre semester skal man fullføre datainnsamling (mai/juni). Tredje semester gis det veiledningsseminar i analyse. Fjerde semester er viet ferdigstilling av masteroppgaven, i hovedsak med individuell veiledning. Studentene får også tilbud om å delta i et skriveverksted.

Kvalitetssikring av emnet

Alle emner evalueres en gang i løpet av programperioden. Programstyret avgjør hvilke emner som skal evalueres av studenter og lærer per år.


Eksamen

Arbeidskrav første semester:

To framlegg på veiledningsseminar:

1. Idè til prosjekt for masteroppgave (1 side)

2. Utkast til prosjektnotat (5-10 sider).

3. Innlevering av ferdigstilt prosjektnotat, skal godkjennes av faglærer.

Arbeidskrav andre semester:

4.Datainnsamling/feltarbeid (mai/juni) Arbeidskrav tredje semester:

5. Framlegg av analysenotat på veiledningsseminar.

6. Innlevering av ferdigstilt analysenotat.

 

Masteroppgaven skal være på 80-100 sider (32 000 - 40 000 ord) og leveres senest 15.mai i vårsemesteret og 1.november i høstsemesteret. Eksamen består av 3 deler:

Oppgaven, prøveforelesningen og muntlig eksamen vurderes samlet, der masteroppgaven teller mest. For å kunne gjennomføre eksamen forutsettes det godkjente arbeidskrav.  

Eksamen evalueres med bokstavkarakter (A-F), der F regnes som stryk.

Mastergradsoppgaven kan kun framlegges for ny sensur i bearbeidet eller supplert form dersom arbeidet bedømmes til karakteren F (jf. Eksamensforskriftens § 22).  


Dato for eksamen

Oppgave innlevering 16.05.2022

Eksamensdato er foreløpig og vil kunne bli endret. Endelig eksamensdato kunngjøres ved oppslag på det enkelte fakultet primo mai for vårsemesteret og primo november for høstsemesteret.