Skriv ut Lukk vindu


 

Vår 2022

TYS-1001 Tysk fonetikk og formlære med praktiske øvelser - 10 stp


Ansvarlig enhet

Institutt for språk og kultur

Emnetype

Emnet kan tas som enkeltemne. Emnet inngår i årsstudium i tysk og i lektorutdanning trinn 8-13 (for studenter med tysk som fag 1 eller fag 2). Forkunnskaper tilsvarende TYS-0100 Innføringskurs i tysk (10 studiepoeng) eller tysk I eller II (tidligere B- og C-språk) fra videregående anbefales. 

Innhold

Emnet gir opplæring i grunnleggende emner på områdene tysk fonetikk og formlære. Dessuten øves studentenes praktiske språkferdigheter gjennom skriftlige og muntlige øvelser, oversettelser fra norsk til tysk og andre (fler-) språklige oppgaver med refleksjonsfokus. I denne sammenheng tar studentene også i bruk digitale og tradisjonelle oppslagsverk både med tanke på eget språkbruk og med tanke på videreformidling i undervisningskontekster.

Søknadsfrist

1. desember (for emner som tilbys i vårsemesteret).

Opptakskrav

Generell studiekompetanse eller realkompetanse.

Søknadskode 9199 - Enkeltemner lavere grad (ikke realfag). Du trenger ikke oppgi hvilket emne du søker opptak til.

Anbefalte forkunnskaper: Det anbefales at studentene har forkunnskaper tilsvarende TYS-0100 Innføringskurs i tysk (10 studiepoeng) eller tysk I eller II (tidligere B- og C-språk) fra videregående, spesielt dersom det er lenge siden studenten har hatt tysk.


Hva lærer du

Etter bestått emne har studentene følgende læringsutbytte:

Kunnskap

Studentene har:

Ferdigheter

Studentene kan:

Læringsresultatet vil tilsvare nivå B1/B2 i henhold til GER (felleseuropeiske referanserammen for språk).


Undervisnings- og eksamensspråk

Tysk.

Undervisning

Undervisningen foregår i form av forelesninger, seminarer og øvelser. Tilsammen tilsvarer dette ca. 65 t undervisning, dvs. 4 t ukentlig. Det gis i tillegg et felles øvelseskurs for TYS-1001 og TYS-1002. Det anbefales på det sterkeste å delta jevnlig på dette kurset.

Undervisningen er lagt opp slik at den krever forarbeid, aktiv deltakelse og etterarbeid.

Kvalitetssikring av emnet: Alle emner midtveis-evalueres en gang i løpet en 3-årsperiode på bachelorgradsnivå. Programstyret avgjør hvilken studieretning som skal evalueres per år, og hvilke emner som skal evalueres av studenter og lærer per år.


Eksamen

Arbeidskrav:

Følgende arbeidskrav må være gjennomført og godkjent innen fastsatt frist før studenten kan fremstille seg til eksamen:

Vurderingsform:

Eksamen vurderes med bokstavkarakterer (A-F), hvor F er "ikke bestått". Ved karakteren F/ikke bestått til ordinær eksamen, tilbys kontinuasjonseksamen i begynnelsen av påfølgende semester. Ved gyldig forfall tilbys utsatt prøve i begynnelsen av påfølgende semester. Frist for oppmelding (via Studentweben) til kontinuasjonseksamen/utsatt prøve er 15. august (for emner med ordinær eksamen i vårsemesteret). Ny eksamensdato kunngjøres i Studentweben i begynnelsen av september måned (for emner med ordinær eksamen i vårsemesteret).