Skriv ut Lukk vindu


 

Høst 2021

FIL-3007 Prosjektseminar - 10 stp


Ansvarlig enhet

Institutt for filosofi og førstesemesterstudier

Emnetype

Obligatorisk emne i masterprogrammet i filosofi. Emnet er forbeholdt studenter på programmet. Kan ikke tas som enkeltemne.

Innhold

Emnet skal lære studentene å ferdigstille en prosjektbeskrivelse som i sin tur skal danne grunnlag for studentens masteroppgave i filosofi.

Studenten skal utarbeide en selvstendig prosjektbeskrivelse, samt utvikle evnen til å drøfte eget og andre studenters forskningsprosjekt på en konstruktiv og kritisk måte. Emnet gir dessuten en innføring i den kunnskapen som studenten trenger for å arbeide med masteroppgaven, slik som siteringsteknikk, formatering av referanser, kildebruk, biblioteks- og nettressurser , bruk av veileder, forskningsgrupper ved instituttet o.l.

Emnet skal også være en forberedelse til arbeidet med masteroppgaven. Studenten må derfor avklare veiledningsressurser for prosjektet sitt, samt inngå veiledningskontrakt i løpet av prosjektseminaret.

Studenter som velger prosjekter som ikke dekkes av instituttets veilederkompetanse, kan eventuelt søke om støtte til ekstern veileder.

 

Pensum: 700-800 sider


Søknadsfrist

1. juni for emner som tilbys i høstsemesteret. 1. desember for emner som tilbys i vårsemesteret.

Hva lærer du

Etter bestått emne skal studenten ha følgende læringsresultat:

 

Kunnskaper og forståelse:

 

Ferdigheter:

 

Kompetanse:


Undervisnings- og eksamensspråk

Undervisningsspråk: Norsk eller engelsk.

Eksamensspråk: Norsk eller engelsk.


Undervisning

Læringsformer og aktiviteter

Det gis 10-12 forelesninger/seminarer over ett semester.

Kvalitetssikring av emnet

Emnet evalueres en gang pr. programperiode, med midt- eller sluttevaluering. Evalueringen foretas skriftlig eller muntlig. Denne gjennomgås av faglærer og drøftes i programstyret.


Eksamen

Arbeidskrav:

Studenten må muntlig legge fram et utkast til prosjektbeskrivelsen for diskusjon i gruppa, samt selv delta på de andres framlegg. I tillegg kommer en egen prøve i referansepraksis og resyme-skriving.

Framlegg, oppmøte og prøven må være godkjent før en kan framstille seg til eksamen. 

 

Eksamen:

Eksamen består av en prosjektbeskrivelse på 8-12 sider (3200-4800 ord).

Tema og problemstilling for prosjektbeskrivelsen avklares med faglærer.

Eksamen evalueres med bestått/ikke bestått.

 

Kontinuasjonseksamen:

Ved karakter ikke bestått tilbys kontinuasjonseksamen i begynnelsen av påfølgende semester.

Ved gyldig forfall tilbys utsatt eksamen i begynnelsen av påfølgende semester. Frist for oppmelding til kontinuasjonseksamen og utsatt eksamen er 15. januar for eksamen i høstsemesteret og 15. august for eksamen i vårsemesteret.


Dato for eksamen

Hjemmeeksamen innlevering 17.11.2021

Eksamensdato er foreløpig og vil kunne bli endret. Endelig eksamensdato kunngjøres ved oppslag på det enkelte fakultet primo mai for vårsemesteret og primo november for høstsemesteret.