Skriv ut Lukk vindu


 

Høst 2021

MAS-2805 Ingeniørpraksis i bedrift - 5 stp


Ansvarlig enhet

Institutt for industriell teknologi

Emnetype

Emnet kan tas som enkeltemne.

Studiepoengreduksjon

MAS-2804 Praksisprosjekt 5 stp

Innhold

Innhold Under praksisperioden skal studenten arbeide med en eller flere av følgende aktiviteter: Konstruksjon Produksjonsteknikk/vedlikeholdsteknikk Planlegging og oppfølging (produksjonsstyring) Kvalitetsstyring/HMS.

Videre skal studenten føre dagbok under praksisperioden. Praksisprosjektet gjennomføres med 3 ukers praksis i løpet av sommer/høst i en bedrift. Det skal være ingeniørmessige arbeidsoppgaver. Det skal leveres en Rapport samt et blogginnlegg.


Søknadsfrist

Søknadsfrist eksterne søkere: 1. juni for emner som tilbys i høstsemesteret og 1. desember for emner som tilbys i vårsemesteret.

Studenter med aktiv studierett ved UiT tar kontakt via TopDesk for påmelding


Opptakskrav

Generell studiekompetanse og Matematikk R1+R2 og Fysikk 1. 

Søkere som kan dokumentere ett av følgende kvalifiserer også for opptak:

*For å få opptak til enkeltemner på grunnlag av Y-veien, må søkeren oppfylle opptakskriteriene for Y-vei til studieprogrammet som emnet inngår i. I tillegg må søkeren oppfylle eventuelle forkunnskapskrav som er spesifisert for det konkrete emnet de søker opptak til. Det gis begrenset studierett til det spesifikke emnet - på samme måte som realkompetansesøkere.

Søknadskode: 9391

Forkunnskapskrav: Gjennomført 1. og 2. årskurs Bachelor Ingeniør-studium.

Anbefalte forkunnskapskrav: Bestått min. 90 stp. fra 1. og 2. årskurs.


Hva lærer du

Kunnskaper og forståelse:

Gjennom praksisperioden skal studenten få en innsikt og praksis i ingeniørmessige yrkesferdigheter innen konstruksjon, produksjon/vedlikehold eller teknologiledelse samt innblikk i organiseringen/styring av bedriften inklusiv kvalitetsstyring/HMS.

Kandidaten skal få kunnskap om prosjektstyring, relevant faglig innhold og produkt utvikling i forhold til valgt fordypning.

Ferdigheter:

Parter og ansvarsområder.

Praksisprosjekt skal gi studentene en praktisk forståelse av den totale virksomhet som forgår i en produksjonsbedrift eller et ingeniørfirma og den rolle de forskjel­lige parter i konstruksjon og/eller produksjon spiller i denne prosessen.

Organisering og styring av produksjonen.

Praksisprosjekt skal gi innsyn i hvordan en bedrift organiseres og styres, og hvilke holdninger som gjør seg gjeldende innenfor de enkelte ledd i organisasjonen, fra produksjonsarbeideren, formannen og ingeniøren til ledelsen på hovedkontoret eller tilsvarende i annen organisasjon.

Yrkeserfaring.

Praksisprosjekt skal gi praktisk erfaring fra den hverdag som knytter seg til jobben som henholdsvis ingeniør og leder.

Produksjonsteknikk.

Praksisprosjekt skal gi praktisk innsikt i noen av de arbeidsteknikker og tekniske/produksjonstekniske hjelpemidler som brukes i bedriften i dag.

Arbeidsmiljø.

Praksisprosjekt skal gi innsikt i arbeidsmiljøet i en bedrift og arbeidsstokkens og ledelsens forhold til organisasjonens rolle, helse, miljø og sikkerhet, vernearbeid, lønnssystemer, kvalitet og medbestemmelse

Kompetanse:

Praksisperioden skal gi studentene forståelse av ingeniørmessige oppgaver som foregår i en industribedrift eller i et ingeniørfirma. I tillegg skal studenten forstå den rolle de forskjellige parter i tilknytning til produksjon og/eller konstruksjon spiller i denne prosessen.


Undervisnings- og eksamensspråk

Norsk

Undervisning

Direkte deltakelse i bedriftens løpende arbeidsoppgaver.

Eksamen

Arbeidskrav

Eksamen og vurdering: Vurderingen vil være bestått/ikke bestått.

Det gis ikke kontinuasjonsadgang for studenter som ikke har bestått eksamen i dette emnet.


Dato for eksamen

Mappevurdering innlevering 13.12.2021

Eksamensdato er foreløpig og vil kunne bli endret. Endelig eksamensdato kunngjøres ved oppslag på det enkelte fakultet primo mai for vårsemesteret og primo november for høstsemesteret.