Skriv ut Lukk vindu


 

Høst 2021

SOA-3002 Prosjektutforming - 10 stp


Ansvarlig enhet

Institutt for samfunnsvitenskap

Emnetype

Emnet er obligatorisk for studenter på masterprogrammet i sosialantropologi.

Emnet kan ikke tas som enkeltemne.


Studiepoengreduksjon

SOA-3002 Prosjektutforming 10 stp

Innhold

Prosjektutformingsseminaret gir en gjennomgang av stadier i forskingsprosessen fra problemutforming til gjennomføring, og behandler etiske aspekter ved forskerrollen.

Seminaret skal bidra til en plan for arbeidet med masteroppgaven som er godt teoretiske forankret i faget, har klare problemstillinger og er gjennomførbart m.h.t. operasjonalisering av data, tilgjengelighet til felten, ivaretakelse av etiske hensyn, og realistisk tidsbruk i forhold til studiets samlede lengde.

Seminaret gir den enkelte deltager anledning til å legge frem sine prosjektplaner, får dem gjennomdrøftet, og delta i kritiske og konstruktive diskusjoner av medstudenters prosjektplaner.

Emnet inneholder også et obligatorisk sikkerhetskurs med førstehjelpskurs. 


Opptakskrav

Avlagt bachelorgrad med en fordypning i sosialantropologi på minimum 80 studiepoeng. Det kreves at minst 30 studiepoeng av fordypningen er på 2000-nivå (påbyggingsnivå). Det stilles et faglig minstekrav for opptak om karakteren C i snitt (2,5), Karakteren beregnes som et vektet gjennomsnitt av alle emnene som inngår i opptaksgrunnlaget (hele graden/180 studiepoeng). Emner med vurderingsuttrykk «bestått» blir ikke inkludert i beregningen. Studenter fra andre læresteder søker opptak på et tilsvarende grunnlag. For SOA-2004 eller SOA-2002 eller tilsvarende kreves karakteren C eller bedre. (jfr. opptakskrav for masterprogrammet i sosialantropologi).

Hva lærer du

Etter bestått emne skal studentene ha følgende læringsresultat:

Kunnskaper og forståelse

Studenten skal ha

Ferdigheter

Studenten skal

Kompetanse

Studenten skal


Undervisnings- og eksamensspråk

Norsk

Undervisning

Undervisningen består av forelesninger og seminarer som gis vekselvis med til sammen ca 10 dobbelttimer. Undervisning gis kun i høstsemesteret. Eksamen kan avlegges både i høst- og vårsemesteret.

Eksamen

Arbeidskrav:

Det er obligatorisk oppmøte på minimum 75% av undervisningen på emnet. En prosjektskisse på ca 5 sider leveres inn i midten av semesteret. Obligatorisk presentasjon på seminar og muntlig tilbakemelding med faglærer.

Studenten skal ha gjennomført og fått godkjent sikkerhetskurset (2 dager).

Arbeidskravene vurderes som godkjent/ikke godkjent. Alle arbeidskrav må være godkjent før endelig eksamen kan avlegges.

Eksamen:

En prosjektbeskrivelse på ca.3500 ord - ca.10 sider, vurderes som bestått/ikke bestått av en komité bestående av veileder og en faglærer.

Siste frist for innlevering for godkjenning av prosjektbeskrivelse er november/desember i høstsemesteret og 1. april i vårsemesteret. Sensur blir offentliggjort i StudentWeb senest tre uker etter eksamensdato.

Kontinuasjonseksamen tilbys påfølgende semester ved vurdering ikke bestått.


Dato for eksamen

Oppgave innlevering 12.11.2021

Eksamensdato er foreløpig og vil kunne bli endret. Endelig eksamensdato kunngjøres ved oppslag på det enkelte fakultet primo mai for vårsemesteret og primo november for høstsemesteret.