Skriv ut Lukk vindu


 

Høst 2021

TYS-1111 Sted og kulturforståelse - 10 stp


Ansvarlig enhet

Institutt for språk og kultur

Emnetype

Emnet inngår i årstudium i tysk, og i studieretning tysk og i tysk som fag 2 innenfor lektorutdanning trinn 8-13. Emnet kan tas som enkeltemne.

Innhold

Emnet tar for seg utvalgte områder i det tyskspråklige området i et historisk, kulturelt og multikulturelt perspektiv. Det kan være byer som Wien eller Berlin, en delstat eller et større område. Vi går i dybden, stiller spørsmål og åpner opp for refleksjon og diskusjon. Aktiv bruk av digitale aviser, tidsskrift og andre nettressurser til å innhente og kritisk vurdere informasjon om steder og tema vil være en sentral del av emnet. Gjennomgående har vi fokus på praktisk språkbruk, muntlig og skriftlig. I arbeidet med områdene og relevante tema, øver vi på å stille spørsmål, reflektere og diskutere på tysk. Vi ser også på grammatiske og pragmatiske likheter og forskjeller mellom tysk og andre språk (fortrinnsvis norsk).

Søknadsfrist

1. juni (for emner som tilbys i høstsemesteret). 

Opptakskrav

Generell studiekompetanse eller realkompetanse.

Søknadskode 9199 enkeltemner lavere nivå (ikke realfag).

Anbefalt forkunnskapskrav: TYS-0100 Innføringskurs i tysk (10 stp) eller tysk nivå I/II fra videregående skole eller godkjenning fra undervisere i TYS-1001.


Hva lærer du

Etter bestått emne har studentene følgende læringsutbytte: 

Kunnskap

Studenten har:

Ferdigheter

Studenten:


Undervisnings- og eksamensspråk

Tysk.

Undervisning

Seminar og gruppearbeid med muntlige og skriftlige øvelser. Emnet har 4 timer organisert undervisning i uke, i tillegg kommer kollokviearbeid og eventuelle veiledningstimer (grupper eller individuelt). Undervisningen er lagt opp slik at den krever forarbeid, aktiv deltakelser og etterarbeid. 

Alle emner evalueres en gang i løpet av programperioden. Programstyret avgjør hvilke emner som skal evalueres av studenter og lærer per år.


Eksamen

Følgende arbeidskrav må være gjennomført og godkjent før man kan fremstille seg til avsluttende eksamen:

Eksamen består av: 

To dagers hjemmeeksamen, over oppgitt tema. 

Eksamen vurderes med bokstavkarakter A-F, der F regnes som stryk. 

Ved karakteren F/stryk til ordinær eksamen, tilbys kontinuasjonseksamen i begynnelsen av det påfølgende semesteret. En semesteroppgave som har fått karakteren F/stryk, kan leveres inn til ny vurdering i omarbeidet form. Ved gyldig forfall tilbys utsatt prøve i begynnelsen av påfølgende semester. Frist for oppmelding (via Studentweben) til kontinuasjonseksamen/utsatt prøve er 15. januar (for emner med ordinær eksamen i høstsemesteret). Dato for kontinuasjonseksamen/utsatt prøve kunngjøres i Studentweben ca. to uker etter oppmeldingsfristen.