Skriv ut | Lukk vindu |
Høst 2020
BIO-3607 Matvaretrygghet - 10 stp
Ansvarlig enhet
Emnetype
Studiepoengreduksjon
Innhold
Søknadsfrist
Opptakskrav
Bachelor i fiskeri- og havbruksvitenskap eller et biofaglig studieprogram.
Søknadskode 9371 enkeltemner på masternivå.
Hva lærer du
Kunnskap: Studentene skal ha:
- innføring i toksikologi og fremmedstoffers påvirkning på menneskekroppen
- kjennskap til risikovurdering i forbindelse med fremmedstoffer i næringsmidler
- kjennskap til hvilke fremmedstoffer som kan anses å være en risiko i næringsmiddelsammenheng
- kjennskap til begrepet normalmikrobiota, patogenitet og virulensfaktorer hos mikroorganismer og hovedtrekkene i kroppens forsvar mot invaderende mikrober
- forståelse av distinksjonen mellom infektive og intoksikerende matvarebårne patogener og kunnskap om viktige representanter for begge kategorier
Ferdighet: Studentene skal kunne
- utføre utvalgte analysemetoder knyttet til matvaretrygghet og rapportere resultater fra slike analyser
Kompetanse: Studentene skal ha:
- tilstrekkelig forståelse og kunnskap til å vurdere de aktuelle problemstillingene knyttet til matvaretrygghet som næringsmiddelindustrien jevnlig blir møtt med
Undervisnings- og eksamensspråk
Undervisning
Eksamen
Skriftlig eksamen 4 timer. Bokstavkarakterer A - F, hvor F er ikke bestått.
Arbeidskrav:
1. Adgang til eksamen forutsetter deltakelse på laboratoriekurs og godkjent laboratorierapport.
2. Studenten holder en 20-30 minutters presentasjon over et tema med relevans for pensum.
Kontinuasjonseksamen: Det gis kontinuasjonsadgang for studenter som stryker i påfølgende semester.
Dato for eksamen
Eksamensdato er foreløpig og vil kunne bli endret. Endelig eksamensdato kunngjøres ved oppslag på det enkelte fakultet primo mai for vårsemesteret og primo november for høstsemesteret.