Skriv ut Lukk vindu


 

Høst 2020

KVI-0100 Kunsten å se: nettbasert innføringsemne i kunsthistorie - 10 stp


Ansvarlig enhet

Institutt for språk og kultur

Emnetype

Emnet er obligatorisk i bachelorprogrammet i kunsthistorie og kan tas som enkeltemne.

Innhold

Emnet gir en innføring i sentrale kunsthistoriske epoker, som basis for utdypende studier av epokene i bachelorstudiets påfølgende semestre. Grunnleggende opplæring i verksbeskrivelse og analyse gjennom nettaktiviteter og andre øvelser og bruk av ulike kildetyper er sentrale deler av emnet.

Søknadsfrist

1. juni for emner som tilbys i høstsemesteret. 1. desember for emner som tilbys i vårsemesteret.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse eller realkompetanse.

Søknadskode 9199 - Enkeltemner (ikke realfag), lavere grad. Ordinære og nettbaserte emner.


Hva lærer du

Etter bestått emne har studenten  følgende læringsutbytte:

Kunnskaper

Studenten har:

Ferdigheter

Studenten kan:


Undervisnings- og eksamensspråk

Norsk

Undervisning

Undervisningen består av 8 forelesninger på nett, individuelt og gruppebasert arbeid i digitalt klasserom. Forelesningene er organisert med utgangspunkt i pensumlitteraturen og har som hovedmål å gi grunnleggende oversikt over sentrale kunsthistoriske epoker. Til hver forelesning presenteres en nettbasert analyse av et verk. I tillegg kommer 8 studentaktiviteter/selvtester (hvorav 4 er obligatoriske). og 4 nettmøter (hvorav 2 er obligatoriske). Arbeidet i det digitale klasserommet legger opp til refleksjon om tema og begrep som tas opp i forelesninger og pensum. Det forutsettes en høy grad av egenaktivitet og selvstendighet. Det gis 4 gruppeveiledninger på nettmøtene og 1 individuell veiledning.

Kvalitetssikring av emnet: Alle emner evalueres en gang i løpet av programperioden. Programstyret avgjør hvilke emner som skal evalueres av studenter og lærer per år.


Eksamen

Følgende arbeidskrav må være gjennomført og godkjent før man kan fremstille seg til eksamen:

Eksamen består av: En semesteroppgave i form av skriftlig og visuell dokumentasjon og analyse av oppgitt verk, tekstomfang 6 sider (2200-2500 tegn (inkl. mellomrom) pr. side). Semesteroppgaven skrives under veiledning. 

Alle skriftlige arbeider er basert på følgende standard: Times New Roman, 12 pkt., 1,5 linjeavstand, 2,5 cm marg.

Eksamen evalueres med bokstavkarakter (A-F), der F regnes som stryk.

Kontinuasjonseksamen: Ved karakter F/«ikke bestått» tilbys kontinuasjonseksamen i begynnelsen av påfølgende semester. En semesteroppgave som har fått karakteren F (ikke bestått), kan leveres inn til ny vurdering i omarbeidet form. Ved gyldig forfall tilbys utsatt eksamen i begynnelsen av påfølgende semester. Frist for oppmelding til kontinuasjonseksamen er 15. januar for eksamen i høstsemesteret og 15. august for eksamen i vårsemesteret.


Dato for eksamen

Semesteroppgave innlevering 30.11.2020

Eksamensdato er foreløpig og vil kunne bli endret. Endelig eksamensdato kunngjøres ved oppslag på det enkelte fakultet primo mai for vårsemesteret og primo november for høstsemesteret.