Skriv ut Lukk vindu


 

Høst 2020

REL-1009 Kristendom III: Kristen livstolkning og etikk - 10 stp


Ansvarlig enhet

Institutt for arkeologi, historie, religionsvitenskap og teologi

Emnetype

Emnet er obligatorisk for studenter på bachelorprogram i teologi. Emnet er valgfritt for studenter på bachelorprogram i religionsvitenskap og for lektorstudenter med studieretning eller fag 2 i religionsvitenskap. Emnet kan tas som enkeltemne.

Innhold

Emnet gir en innføring i kristendommens trosinnhold (dogmatikk) og etikk. Dogmatikken behandler kristen lære og livstolkning i et historisk og systematisk perspektiv. Den søker å fremstille og drøfte kristen tro i brytning mellom nåtid og tradisjon. Emnet behandler sentrale temakretser i kristen dogmatikk. Det legges vekt på kontekstuelle perspektiver. Emnet gir videre en innføring i etiske teorier og aktuelle etiske problemområder. Det legges vekt på sammenhengen mellom etikk og menneskesyn.

Søknadsfrist

1. juni for emner som tilbys i høstsemesteret.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse eller realkompetanse.

For nærmere informasjon om krav til realkompetanse, se Opptak til studier på bakgrunn av realkompetanse.

Det søkes studierett til enkeltemner kode 9199. I merknadsfeltet oppgis emnekoden på emnet du ønsker å søke opptak til.


Hva lærer du

Etter bestått emne skal studenten ha følgende læringsutbytte:

Kunnskap

Studenten har kunnskap om:

Ferdigheter

Studenten kan:


Undervisnings- og eksamensspråk

Undervisningsspråket er norsk. For å utvikle kompetanse i engelsk fagspråk hos norskspråklige studenter og/eller integrere studenter med annet morsmål enn norsk/annet skandinavisk språk, kan undervisningsspråket også være engelsk.

Eksamen kan avlegges på norsk eller annet skandinavisk språk. Det kan søkes instituttet om å avlegge eksamen på engelsk.


Undervisning

Emnet består av 20 timer forelesning i tilknytning til pensum og eksamen. Det forutsetter aktiv deltagelse av studentene på forelesning. Studentene oppfordres til egenaktivitet, for eksempel i form av etablering av kollokviegrupper.

Undervisningen som gis i løpet av semesteret er en del av det kunnskapsgrunnlaget studentene kan prøves i til eksamen.

Kvalitetssikring av emnet: Emnet evalueres en gang i løpet av programperioden. Programstyret avgjør hvilke emner som skal evalueres av studenter og lærer per år.


Eksamen

Følgende arbeidskrav må være gjennomført og godkjent før man kan fremstille seg til eksamen: Et skriftlig arbeid på ca. 4 sider (ca. 2000 ord) med gitt oppgavetekst.

Eksamen består av: En uke hjemmeeksamen på 10 sider (ca. 3500 ord) med gitt oppgavetekst. 

Eksamen vurderes med bokstavkarakter A-F, der F regnes som stryk.  

Ved karakteren F/ikke bestått tilbys kontinuasjonseksamen i begynnelsen av påfølgende semester. Ved gyldig forfall tilbys utsatt eksamen i begynnelsen av påfølgende semester. Frist for oppmelding til kontinuasjonseksamen/utsatt eksamen er 15. januar for eksamener i høstsemesteret og 15. august for eksamener i vårsemesteret.


Dato for eksamen

Hjemmeeksamen utlevering 23.11.2020 innlevering 02.12.2020

Eksamensdato er foreløpig og vil kunne bli endret. Endelig eksamensdato kunngjøres ved oppslag på det enkelte fakultet primo mai for vårsemesteret og primo november for høstsemesteret.