Skriv ut Lukk vindu


 

Høst 2020

SPA-3014 Spansk morfologi og leksikologi - 10 stp


Ansvarlig enhet

Institutt for språk og kultur

Emnetype

Emnet kan tas som enkeltemne av studenter som er kvalifisert for opptak til masterstudiet i spansk og latinamerikanske studier. Det er del av masterprogrammet i spansk og latinamerikanske studier. Emnet kan tas som valgemne av studenter som er tatt opp til lektorutdanningen  trinn 8 - 13, studieretning spansk.

Innhold

Emnet utvider studentenes kunnskap i spansk språkvitenskap. Emnet består av fire deler:

1. en innføring i morfologisk og leksikologisk teori og studiemetoder, samt presentasjon av de viktigste verktøyene som tas i bruk for å studere det spanske ordforrådet

2. en innsikt i opprinnelsen av det spanske ordforrådet sett i et historisk perspektiv

3. en oversikt over forskjellige morfologiske mekanismer som brukes i nåtidens spansk for å bygge opp nye ord (suffiksering, prefiksering, sammensetning, akronymi, osv.), også sett i et kontrastivt perspektiv

4. en beskrivelse av semantiske og formelle forhold mellom ordene i moderne spansk: synonymi, antonymi, hyperonymi, hyponymi, osv


Søknadsfrist

1. juni for emner som tilbys i høstsemesteret. 1. desember for emner som tilbys i vårsemesteret.

Opptakskrav

Bachelor i spansk og latinamerikanskestudier eller tilsvarende gradsutdanning, med 80 studiepoengs fordypning i spansk, hvorav 60 studiepoeng (stp.) på 1000-nivå og 20 stp. på 2000-nivå. 

I tillegg kreves et karaktergjennomsnitt tilsvarende C (2,5) eller bedre i emnene i spansk. Søkere med cand.mag.-grad må ha mellomfag med en snittkarakter på 2,7 eller bedre i spansk.

Søknadskode 9371 - Enkeltemner på masternivå. I merknadsfeltet må du oppgi emnekoden på emnet du ønsker å søke opptak til.


Hva lærer du

Etter bestått emne har studenten følgende læringsutbytte:

Kunnskaper

Studenten har kunnskap om:

Ferdigheter

Studenten kan:


Undervisnings- og eksamensspråk

Spansk

Undervisning

Emnet tilbys i form av forelesninger og øvelser knyttet til forelesningene. Praktiske øvelser og arbeid med tekster står sentralt i emnet. Studentene må jobbe aktivt på egenhånd og/eller i kollokviegrupper med oppgaver som gjennomgås i timene. Det regnes med aktiv deltakelse fra studentene. Emnet undervises i bolker på oppsatte datoer. Det blir nødvendig å sende en del oppgaver via e-post mellom bolkene. Det er ikke mulig å avlegge eksamen i undervisningsfrie semestre.

Kvalitetssikring av emnet: Alle emner evalueres en gang i løpet av programperioden. Programstyret avgjør hvilke emner som skal evalueres av studenter og lærer per år.


Eksamen

Følgende arbeidskrav må være gjennomført og godkjent før man kan fremstille seg til eksamen:

Nærmere informasjon om alle arbeidskrav blir lagt ut på Canvas i begynnelsen av semesteret. Arbeidskrav evalueres med godkjent/ikke godkjent.

Eksamen består av:

Alle skriftlige arbeider er basert på følgende standard: Times New Roman, 12 pkt., 1,5 linjeavstand, 2,5 cm marg

Eksamen vurderes med bokstavkarakterer (A-F), hvor F er "ikke bestått".

Kontinuasjonseksamen:

Ved karakter F/«ikke bestått» tilbys kontinuasjonseksamen i begynnelsen av påfølgende semester. Ved gyldig forfall tilbys utsatt eksamen i begynnelsen av påfølgende semester. Frist for oppmelding til kontinuasjonseksamen er 15. januar for eksamen i høstsemesteret og 15. august for eksamen i vårsemesteret.


Dato for eksamen

Hjemmeeksamen utlevering 18.11.2020 innlevering 25.11.2020

Eksamensdato er foreløpig og vil kunne bli endret. Endelig eksamensdato kunngjøres ved oppslag på det enkelte fakultet primo mai for vårsemesteret og primo november for høstsemesteret.