Skriv ut Lukk vindu


 

Høst 2020

SPL-3004 Samfunns- og kulturgeografi - 10 stp


Ansvarlig enhet

Institutt for samfunnsvitenskap

Emnetype

Emnet kan tas som enkeltemne.

Innhold

Faget skal gi en dypere forståelse av samfunnsmessig produksjon, reproduksjon og representasjon av sted og rom. Undervisningen er knyttet til aktuelle forskningstema og problemstillinger. Fokus er på sentrale nyere kultur- og samfunnsgeografiske analyser der det settes nytt fokus på relasjonene mellom natur og kultur og landskap; romlige analyser fra kropp til det globale. Videre vil rom og makt inkludert kamper om rom; eksempelvis om offentlig og privat tilgang til gater og streder, og ikke minst hva sted kan bety og for hvem.

Geografiens visuelle perspektiv (kart, GIS etc) og hva disse representasjonene kan innebære vil også bli tatt opp. Betydninger av kjønn, alder, etnisitet, nasjonalitet, seksualitet og makt, feministisk geografi, utviklingsgeografi. Faget tar opp faghistorie og utviklingstrekk i geografifaget og har tyngdepunkt i nyere (inkludert poststrukturalistiske) kulturgeografiske perspektiver.


Søknadsfrist

1. juni for emner som tilbys i høstsemesteret. 1. desember for emner som tilbys i vårsemesteret.

Opptakskrav

Avlagt bachelorgrad i samfunnsplanlegging og kulturforståelse eller bachelorgrad hvor en fordypning på minimum 80 studiepoeng i samfunnsvitenskapelige emner inngår, eller tilsvarende. Fordypningen skal inneha en progresjon der minimum 30 studiepoeng er på 2000-nivå (påbyggingsnivå) eller tilsvarende. Det stilles et faglig minstekrav for opptak på karakteren C, som regnes ut fra et gjennomsnitt av karakterer i fordypningsemnene.  

Søknadskode 9371 enkeltemner på masternivå.


Hva lærer du

Etter bestått emne skal studentene ha følgende læringsresultat:

Kunnskap:

Studenten har:

Ferdigheter:

Studenten kan:

Kompetanse:


Undervisnings- og eksamensspråk

Det er vanligvis mulig å besvare eksamen på norsk, svensk og dansk. Søknad om å få skrive besvarelsen på engelsk og/eller engelsk oppgavetekst rettes til Institutt for samfunnsvitenskap.

Om bruk av målform i eksamensoppgaver, se § 12 i Forskrift for eksamener ved Universitetet i Tromsø.


Undervisning

Læringsformer og aktiviteter:

Forelesninger og seminar: 10 dobbeltimer forelesninger og 10 enkelttimer seminar. Undervisningen forutsetter aktiv deltakelse fra studentene i seminar, og refleksjon over pensum i tilknytning til egen oppgave.

Kvalitetssikring av emnet:

Alle emner evalueres en gang i løpet av programperioden. Programstyret avgjør hvilke emner som skal evalueres av studenter og lærer per år.


Eksamen

Følgende arbeidskrav må være gjennomført og godkjent før man kan fremstille seg til eksamen:

 Arbeidskravene forutsettes godkjent av faglærer før kandidaten fremstiller seg til eksamen.

Eksamen består av:

Hjemmeeksamen over oppgitt eller godkjent emne, ca 10 sier (3500 4000 ord). Varighet: 1 uke.

 

Eksamen evalueres med bokstavkarakter (A-F), der F regnes som stryk.

 

Ved karakter F/ikke bestått tilbys kontinuasjonseksamen i begynnelsen av påfølgende semester. Ved gyldig forfall tilbys utsatt eksamen i begynnelsen av påfølgende semester. Frist for oppmelding til kontinuasjonseksamen er 15. januar for eksamen i høstsemesteret og 15. august for eksamen i vårsemesteret.


Dato for eksamen

Hjemmeoppgave utlevering 30.10.2020 innlevering 06.11.2020

Eksamensdato er foreløpig og vil kunne bli endret. Endelig eksamensdato kunngjøres ved oppslag på det enkelte fakultet primo mai for vårsemesteret og primo november for høstsemesteret.