Skriv ut | ![]() | Lukk vindu |
Høst 2020
INF-1049 Introduksjon til beregningsorientert programmering - 10 stp
Ansvarlig enhet
Emnetype
Innhold
Emnet gir en innføring i programmering som verktøy i beregningsorienterte fag. Ulike problemstillinger blir satt inn i en naturvitenskapelig sammenheng slik at studentene ser hvordan problemer kan løses ved hjelp av programmering.
Relevans i studieprogram: Informatikk som fag og teknologi inngår som en viktig anvendelse i de øvrige realfag. Programmeringsoppgavene i øvingsopplegget vil løse relevante faglige problemstillinger fra et eller flere av fagene fysikk, matematikk/statistikk, geologi og kjemi.
Søknadsfrist
Opptakskrav
Hva lærer du
Kunnskap:
- grunnleggende kunnskap om programmering som verktøy i beregningsorienterte fag
- grunnleggende kunnskap algoritmisk problemløsning av vitenskapelige problem
- grunnleggende kunnskap om representasjon av strukturerte data i et programmeringsspråk og i et serialisert (lagret) format
- grunnleggende kunnskap om aksessering og prosessering av strukturerte data
Ferdigheter:
- grunnleggende ferdigheter i programmering med bruk av datastrukturer, kontrollstrukturer, iterasjoner og funksjoner
- lage programskisser og algoritmer som løser matematisk spesifisert vitenskapelig problem
- lage løsninger på mindre, virkelige problemer på én maskin med brukerinteraksjon, grafikk (plot, animasjoner) og lagring/lesing av data til/fra disk
- prosessere strukturerte data ved hjelp programmer som man selv har utviklet
- bruke ulike moduler/bibliotek i samspill med egen kode for å integrere, derivere, finne nullpunkter, beregne grenseverdier og rekker, samt løse differens- og differensial-likninger
- kunne skrive kode for å løse problemer innenfor sitt beregningsorienterte fagområde (fysikk, matematikk/statistikk, kjemi og geologi)
- konstruere tester for å finne feil i egne programmer
Generell kompetanse:
- programmere i Python og ha kjennskap til andre høynivåspråk som for eksempel MATLAB og R
- løse problemer algoritmisk og omsette det i programmer
- kunne teste, feilsøke og korrigere egne program
- kunne bruke programmering som verktøy for å løse et beregningsorientert problem
Undervisnings- og eksamensspråk
Undervisning
Eksamen
Eksamen omfatter skriftlig eksamen av 4 timers varighet som teller 100%. Arbeidskravet må være bestått for å få tilgang til eksamen.
Karakterskala: Bokstavkarakter A-E, F - stryk.
Arbeidskrav: Inntil 5 skriftlige innleveringer vurdert til «godkjent» / «ikke godkjent». Emneansvarlig kan i spesielle tilfeller kreves muntlig presentasjon av innleveringene og demonstrasjon av et fungerende system.
Kontinuasjonseksamen: Gis tidlig i undervisningsfritt semester, dersom emnet er obligatorisk i studieplanen. Skriftlig eksamen av 4 timers varighet som teller 100%. Arbeidskravet må være bestått for å få tilgang til kontinuasjonseksamen.
Utsatt eksamen: Gis tidlig i undervisningsfritt semester. Skriftlig eksamen av 4 timers varighet som teller 100%. Arbeidskravet må være bestått for å få tilgang til utsatt eksamen.
For mer informasjon, se forøvrig:
- Utfyllende bestemmelser for eksamener ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi
Dato for eksamen
Eksamensdato er foreløpig og vil kunne bli endret. Endelig eksamensdato kunngjøres ved oppslag på det enkelte fakultet primo mai for vårsemesteret og primo november for høstsemesteret.