Skriv ut Lukk vindu


 

Vår 2020

SSO-3021 Forskningsmetode - 15 stp


Ansvarlig enhet

Institutt for barnevern og sosialt arbeid

Emnetype

Emnet er forbeholdt studenter med studierett på masterprogrammet i sosialt arbeid. Kan ikke tas som enkeltemne.

Innhold

Emnet danner grunnlag for at studentene kan planlegge og gjennomføre et metodisk opplegg i forbindelse med masteroppgaven samt at studentene kan kritisk vurdere forskning og kunnskapsproduksjon i sosialt arbeid. Emnet består av to deler fokusert på henholdsvis kvantitativ og kvalitativ metode.

Del I gir kunnskap om kvantitativ metode. Denne delen av emnet gir en innføring i sentrale statistiske begreper samt ulike typer av forskningsdesign og metoder for innsamling av data i kvantitativ forskning. Ulike anvendelsesmetoder vil bli drøftet samt muligheter og begrensninger ved kvantitative forskningsdesign.

Del II gir en innføring i sentrale begreper og metodiske tilnærminger i kvalitativ forskning. Denne delen av emnet vil fokusere på gjennomføring av kvalitative undersøkelser. Studentene vil gjennom forelesninger, seminarer og praktiske øvelser få kunnskap og ferdigheter om kvalitative metoder, med særlig vekt på intervju. Anvendelsesmetoder for kvalitativ forskning vil bli drøftet samt muligheter og begrensninger ved kvalitative forskningsdesign. Del II vil dessuten behandle ulike analysetradisjoner i kvalitativ metode og etiske utfordringer forbundet med gjennomføring av kvalitativ forskning.


Hva lærer du

Kunnskap   

Ved bestått emne skal studenten:

Ferdigheter

Ved bestått emne skal studenten:

Generell kompetanse

Ved bestått emne skal studenten:


Undervisnings- og eksamensspråk

Norsk

Undervisning

Studentens basisgruppe er studentens viktigste læringsarena. Emnet vil bygge på studentaktive læringsformer, det vil si læringsformer hvor studentenes primære arena for læring er gruppearbeid og -diskusjoner, og praktiske øvelser i basisgruppa. I praksis betyr dette at studentene jobber aktivt med pensumstoff i forkant av samlingene, både gjennom egenstudier og i egen basisgruppe. Undervisere/fagansatte har ansvar for å tilrettelegge for studentaktiv læring gjennom å utarbeide et helhetlig læringsdesign for hele emnet.

Eksamen

Følgende arbeidskrav må være fullført og godkjent før studenten kan framstille seg til eksamen:

Eksamen består av:

Vurderingsuttrykket er gradert karakterskala A - F, der A er beste karakter og F er ikke bestått. Ved karakter F tilbys det kontinuasjonseksamen påfølgende semester.

Kontinuasjons-/utsatt eksamen:

Kontinuasjons- og utsatt eksamen arrangeres i henhold til forskrft for eksamen ved UiT - Norges arktiske universitet.


Dato for eksamen

Muntlig Eksamen 27.05.2020

Eksamensdato er foreløpig og vil kunne bli endret. Endelig eksamensdato kunngjøres ved oppslag på det enkelte fakultet primo mai for vårsemesteret og primo november for høstsemesteret.