Skriv ut | Lukk vindu |
Høst 2019
NOR-3147 Humanistisk helse- og sykdomsforskning - 10 stp
Ansvarlig enhet
Emnetype
Emnet er forbeholdt studenter på master i nordisk språk og litteratur og lektorutdanning trinn 8-13, studieretning nordisk. De kan ta dette emnet som et valgfritt NOR-emne. jf. opptakskrav Master i litteratur/språk, studieretning nordisk, og opptakskrav og progresjonskrav Lektorutdanning trinn 8 -13.
Emnet kan også tas som enkeltemne på masternivå og krever bachelorgrad i språk og litteratur eller tilsvarende utdanning. Det kreves 90 studiepoengs fordypning i nordisk, med 60 stp. på 1000-nivå og 20 stp. på 2000-nivå. I tillegg kreves et karaktergjennomsnitt tilsvarende C eller bedre i emnene i nordisk.
Innhold
Søknadsfrist
Opptakskrav
Du må ha bachelorgrad i språk og litteratur eller tilsvarende gradsutdanning med 80 studiepoeng fordypning i nordisk, hvorav 60 stp. på 1000-nivå og 20 stp. på 2000-nivå. I tillegg kreves et karaktergjennomsnitt tilsvarende C eller bedre i emnene i nordisk.
Søknadskode 9371 - Enkeltemner på masternivå. I merknadsfeltet må du oppgi emnekoden på emnet du ønsker å søke opptak til.
Hva lærer du
Etter bestått emne skal studentene ha følgende læringsresultat:
Kunnskaper
Studenten har (kunnskap om):
- inngående kunnskaper om fagfeltet humanistisk helse og sykdomsforskning
- god kjennskap til sentrale verk og artikler innen fagfeltet med fokus på det litterærvitenskapelige aspektet
- god kjennskap til genren pasientfortellinger (patografier)·svært gode kunnskaper om enkelttekstene i pensum
Ferdigheter
Studenten kan:
- definere, presentere og gi en historisk utgreiing om feltet humanistisk helse og sykdomsforskning
- redegjøre for sentrale tanker og verk innen fagfeltet
- avgrense ulike deldisipliner fra fagfelte (for eksempel narrativ medisin)
- drøfte hvilken funksjon pasientfortellinger her innenfor medisinsk humaniora
Undervisnings- og eksamensspråk
Undervisningsspråket er norsk.
Eksamensspråket er norsk (eventuelt dansk eller svensk for studenter på utveksling).
Undervisning
Undervisninga er organisert med forelesinger og seminar med forberedte studentinnlegg. Antall undervisningstimer: ca. 26.
Kvalitetssikring av emnet:
Alle emner evalueres en gang i løpet av programperioden. Programstyret avgjør hvilke emner som skal evalueres av studenter og lærer per år.
Eksamen
Arbeidskrav:
Følgende tre arbeidskrav skal være gjennomført og godkjent innen fastsatt frist av faglærer før man kan fremstille seg til eksamen:
- Et skriftlig innlegg på 5 sider som leveres inn og evalueres av faglærer. Tema for innleggeet vil bli gitt av faglærer.
- Når det skriftlige innlegget er godkjent av faglærer, skal det gis en 15 minutters presentasjon i plenum basert på det skriftlige arbeidskravet.
- Studentene skal fungere som kommentator på ett av medstudentenes muntlige arbeidskrav.
Både skriftlig og muntlig fremlegg, samt kommentatorvirksomhet er obligatorisk, og alle tre deler må være bestått for å kunne fremstille seg til eksamen. Både muntlig presentasjon og kommentatorvirksomhet krever fysisk oppmøte i de aktuelle timene. Det vil ikke bli gjort unntak fra dette kravet.
Alle skriftlige arbeider er basert på følgende standard: Times New Roman, 12 pkt., 1,5 linjeavstand, 2,5 cm marg.
Eksamen består av:
- En ukes hjemmeeksamen. Oppgavebesvarelsen skal være på om lag 8-10 sider (eksklusiv litteraturliste og appendiks). Målform: valgfri målform, bokmål eller nynorsk.
Alle skriftlige arbeider er basert på følgende standard: Times New Roman, 12 pkt., 1,5 linjeavstand, 2,5 cm marg.
Emnet blir vurdert med bokstavkarakterer (A-F), der F regnes som stryk.
Kontinuasjonseksamen:
Ved karakteren F/ikke bestått til ordinær eksamen, har studenten anledning til å kontinuere. Ved gyldig forfall tilbys utsatt eksamen i begynnelsen av påfølgende semester. Frist for oppmelding til kontinuasjonseksamen er 15. januar for eksamener i høstsemesteret og 15. august for eksamener i vårsemesteret.
Dato for eksamen
Eksamensdato er foreløpig og vil kunne bli endret. Endelig eksamensdato kunngjøres ved oppslag på det enkelte fakultet primo mai for vårsemesteret og primo november for høstsemesteret.