Skriv ut Lukk vindu


 

Vår 2020

IDR-2353 Fysisk aktivitet i forebygging og rehabilitering - 10 stp


Ansvarlig enhet

Idrettshøgskolen

Emnetype

Emnet kan tas som enkeltemne. Studenter må ha avlagt IDR-1311 (eller tilsvarende IDR-1120) og IDR-1140 for å kunne ta emnet.

Studiepoengreduksjon

IDR-6001 Videreutdanningskurs i fysisk aktivitet og helse 5 stp

Innhold

Emnet gir kunnskap om sammenhengen mellom fysisk aktivitet og helse, og ferdigheter i tilrettelegging og gjennomføring av fysisk aktivitet i forebygging og rehabilitering for ulile målgrupper.

Emnet tar for seg:

¿    Fysiologiske og psykologiske effekter av fysisk aktivitet i forebygging og rehabilitering innen hjerte- og karsykdommer, kreft, metabolsk syndrom, muskel- og skjelettlidelser og psykiske lidelser ¿    Helsefremmende ernæring ¿    Kartlegging av fysisk aktivitetsnivå og helserelatert fysisk form ¿    Planlegging og veiledning i helsefremmende fysisk aktivitet


Søknadsfrist

1. desember

Opptakskrav

Studentene som tar dette emnet må ha gjennomført og bestått Trenings- og bevegelseslære med basistrening (20 stp) eller Trenings- og bevegelseslære (10 stp) og Idrett, helse og ernæring (10 stp).

Søknadskode 9199.


Obligatorisk forkunnskapskrav

IDR-1140 Idrett, helse og ernæring, IDR-1311 Trenings- og bevegelseslære med basistrening

Hva lærer du

Kunnskap

 

Ferdigheter

 

Generell kompetanse


Undervisnings- og eksamensspråk

Undervisnings- og eksamensspråket er norsk. Noe av undervisningen kan foregå på engelsk.

Undervisning

Emnet vil bli holdt i seminarform med praktisk undervisning, lærerstyrte fellestimer, aktiv studentmedvirkning og fremlegg av studentoppgaver. For å nå læringsmålene i emnet forventes det at studentene arbeider 250 timer inkludert forelesninger, seminar, oppgaver og selvstudium.

Eksamen

Arbeidskrav

Det kreves minimum 80% deltakelse i den praktiske delen av undervisningen og i undervisning organisert som seminar. Det vil fremgå av læringsplattformen hvilke deler av undervisningen som er obligatorisk. Følgende arbeidskrav må være fullført og godkjent før studenten kan framstille seg til eksamen:

 

Eksamen og vurdering

Individuell hjemmeeksamen over 5 dager.

Det gis bokstavkarakter på en skala fra A til F, der F er ikke bestått. Ved karakter F tilbys det kontinuasjonseksamen påfølgende semester. Begge deleksamener må vurderes til minst E for å få bestått, men det gis en samlet karakter til slutt

 

Kontinuasjonseksamen

Ved karakter F (ikke bestått), eller ved sykdom til eksamen får studenter adgang til kontinuasjons/utsatt eksamen jf. eksamensforskrift §§ 21 og 22. Kontinuasjons/utsatt eksamen avholdes som ordinær eksamen.


Dato for eksamen

Hjemmeeksamen 5 dager utlevering 30.04.2020 innlevering 05.05.2020

Eksamensdato er foreløpig og vil kunne bli endret. Endelig eksamensdato kunngjøres ved oppslag på det enkelte fakultet primo mai for vårsemesteret og primo november for høstsemesteret.