Skriv ut | Lukk vindu |
Høst 2019
SVF-8055 Fornemmelse for kjønn - 5 stp
Ansvarlig enhet
Emnetype
Studiepoengreduksjon
Innhold
Søknadsfrist
Ph.d.-studenter ved UiT søker opptak ved å melde seg til undervisning i Studentweb innen 15. juni.
Phd.d.-studenter ved andre universiteter og deltakere i UiTs førstelektorprogram (med avlagt mastergrad) søker opptak i Søknadweb innen 1. juni. Søknadskode 9303.
Opptakskrav
Ph.d.-studenter og deltakere i førstelektorprogrammet ved UiT som har avlagt mastergrad kan søke opptak. Gyldig dokumentasjon er en bekreftelse fra din utdanningsinstitusjon på at du er aktiv ph.d.-student inneværende studieår. Deltakere i førstelektorprogrammet må dokumentere at de har avlagt mastergrad på fem år eller 3 +3 år (eller tilsvarende) for å være kvalifiserte søkere.
Maksimum antall deltakere er 12. Opptak foretas etter følgende prioritering:
- kategori 1: Ph.d.-studenter ved UiT
- kategori 2: Ph.d.-studenter ved andre universitet tilknyttet forskerskolen for kjønnsforskning
- kategori 3: Deltakere på førstelektorprogrammet til UiT som oppfyller utdanningskravet
- kategori 4: Ph.d.-studenter ved andre universitet
- kategori 5: Personer med minimum mastergrad (eller tilsvarende) som ikke er doktorgradsstudenter
Dersom det er flere enn 12 ph.d.-studenter ved UiT som søker opptak vi de som er kommet lengst i studieløpet prioriteres til disse plassene. Dersom noen står likt vil opptak avgjøres ved loddtrekning.
Hva lærer du
Etter bestått emne skal studenten ha følgende læringsutbytte:
Kunnskaper
Studenten har kunnskap om:
- å vurdere hensiktsmessigheten og anvendelsen av ulike metoder og prosesser for å løfte frem kjønn og kjønnet betydningsinnhold i empirisk materiale.
- å reflektere kritisk over betydningen av kjønn og bidra til ny kunnskap og fortolkning innenfor eget fagområde og kjønnsforskning.
Ferdigheter
Studenten kan
- gi en kortfattet og presis fremstilling av relevante steg i en fortolkende analyse av kvalitativt materiale.
- gjennomføre systematiske, empiriske analyser på høyt nivå med materiale hentet fra egne og andres prosjekter.
Kompetanse
Studenten kan
- drøfte eget og andres faglige arbeid i en åpen og kritisk debatt som holder internasjonal standard.
- formidle egen forskning gjennom anerkjente nasjonale og internasjonale kanaler.
Undervisnings- og eksamensspråk
Undervisning
Eksamen
Følgende arbeidskrav må være gjennomført og godkjent før man kan fremstille seg til eksamen:
- Innlevert skriftlig prosjektpresentasjon på 3-4 sider med vekt på analysestrategier og kjønnsforståelse, som sendes inn tre uker før kursstart, og innen en oppsatt frist.
Aktiv deltakelse på kurset med presentasjon av eget prosjekt og kommentarer til andres prosjekter. Deltakelse er obligatorisk.
Eksamen består av:
Eksamensoppgaven er individuell og utformes som en skriftlig prosjektpresentasjon om analyseoppgaver i eget prosjekt. Besvarelsen skal være på om lag 5000 ord (minst 10 sider), og deler av det oppgitte pensum skal benyttes. Alle deltakere som ønsker det får tilbakemelding på oppgavens innhold og kvalitet.
Eksamen vurderes med "Bestått" / "Ikke bestått". Eksamen utføres i det digitale eksamenssystemet Wiseflow. Du bes gjøre deg kjent med gjennomføringen av digital eksamen i Wiseflow.
Kontinuasjonseksamen: Ved karakter "ikke bestått" tilbys kontinuasjonseksamen i begynnelsen av påfølgende semester. Ved gyldig forfall tilbys utsatt eksamen i begynnelsen av påfølgende semester. Frist for oppmelding til kontinuasjonseksamen er 15. januar for eksamen i høstsemesteret.
Dato for eksamen
Eksamensdato er foreløpig og vil kunne bli endret. Endelig eksamensdato kunngjøres ved oppslag på det enkelte fakultet primo mai for vårsemesteret og primo november for høstsemesteret.