Skriv ut Lukk vindu


 

Vår 2019

SPL-2003 Bachelorgradsoppgave i samfunnsplanlegging og kulturforståelse - 20 stp


Ansvarlig enhet

Institutt for samfunnsvitenskap

Emnetype

Emnet er obligatorisk for studenter på bachelorgrad i samfunnsplanlegging og kulturforståelse. Emnet kan ikke tas som enkeltemne.

Innhold

Bachelorgradsoppgaven skrives ut fra et valgfritt tema, med utgangspunkt i perspektiver fra ett eller flere tidligere emner innen samfunnsplanlegging og kulturforståelse. Studentene kan også velge å ta utgangspunkt i et valgemne som de har gjennomført og legge opp et pensum som utdyper temaet. Pensum legges opp i samråd med faglærer.

Hva lærer du

Etter bestått emne skal studentene ha følgende læringsresultat:

Kunnskap:

Studenten har:

Ferdigheter:

Studenten kan:

         Kompetanse:


Undervisnings- og eksamensspråk

Det er vanligvis mulig å besvare eksamen på norsk, svensk og dansk. Det kan søkes instituttet om å få avlegge eksamen på engelsk.

Undervisning

Undervisningen organiseres som et felles seminar (7-8 dobbeltimer) med undervisning i oppgaveskriving og kollektiv veiledning for studentene. På seminaret skal studenten legge fram problemstilling og mindre deler av oppgaven til diskusjon, hvor de får tilbakemelding fra både faglærer og medstudenter.

I tillegg vil studentene få en times individuell veiledning 5 ganger underveis i arbeidet med oppgaven.

Kvalitetssikring av emnet:

Alle emner evalueres en gang i løpet av programperioden. Programstyret avgjør hvilke emner som skal evalueres av studenter og lærer per år.


Eksamen

Følgende arbeidskrav må være gjennomført og godkjent før man kan fremstille seg til eksamen:

Arbeidskravene vurderes av faglærer som godkjent / ikke godkjent.

Eksamen består av:

Bachelorgradsoppgaven og muntlig eksamen.

Oppgaven skal være på 7-8000 ord (ca. 20 sider). Etter avtale med fagansvarlig kan oppgaven skrives av to eller tre studenter i fellesskap. Det må framgå hvilke(n) del(er) av oppgaven den enkelte er ansvarlig for, og oppgaven må være tilsvarende større, minimum 12 000 ord (ca. 30 sider).

Bacheloroppgaven og muntlig eksamen vurderes samlet, der oppgaven teller mest.

Eksamen evalueres med bokstavkarakter (A-F), der F regnes som stryk.

 

Ved karakter F/ikke bestått tilbys kontinuasjonseksamen i begynnelsen av påfølgende semester. Ved gyldig forfall tilbys utsatt eksamen i begynnelsen av påfølgende semester. Frist for oppmelding til kontinuasjonseksamen er 15. januar for eksamen i høstsemesteret og 15. august for eksamen i vårsemesteret.  


Dato for eksamen

Bacheloroppgave innlevering 16.05.2019

Eksamensdato er foreløpig og vil kunne bli endret. Endelig eksamensdato kunngjøres ved oppslag på det enkelte fakultet primo mai for vårsemesteret og primo november for høstsemesteret.


Pensum

Ca. 1300 sider, hvorav ca. 300 sider er obligatorisk metodepensum og ca. 1000 sider er selvvalgt pensum. Det selvvalgte pensumet skal være knyttet til tema for bachelorgradsoppgaven. Valg av tema og selvvalgt pensum inngår som arbeidskrav (se disse) og skal godkjennes av fagansvarlig.