Skriv ut Lukk vindu


 

Høst 2018

BED-2055 Næringslivsetikk - 10 stp


Ansvarlig enhet

Handelshøgskolen ved UiT

Emnetype

Emnet kan tas som enkeltemne.

Emnet forutsetter tilstedeværelse på det studiested som gir undervisningen i emnet.  Emnet er ikke tilrettelagt for studenter som ikke kan delta på undervisning, i gruppearbeid o.l. 


Innhold


Søknadsfrist

1. juni for emner som tilbys i høstsemesteret. 1. desember for emner som tilbys i vårsemesteret.

Hva lærer du

Næringslivsetikk som fag har to hovedformål. På den ene siden er etikkfaget nyttig for å kunne analysere, håndtere samt ikke minst forebygge moralske konfliktsituasjoner i næringslivssammenheng. På den andre siden inviterer faget til å se kritisk og konstruktivt på økonomenes profesjonsroller, på praksis, skikk og bruk i næringslivet, samt ikke minst på andre handelshøyskolefag.

Kurset legger vekt på arbeid med cases og at næringslivsetikkfaget handler om god lytting, refleksjon og dialog. For å få et førsteinntrykk kan man se på hvordan fagmiljøet ved universitetet i St. Gallen presenterer og markedsfører noen hovedproblemstillinger: https://www.youtube.com/watch?v=E0NkGtNU_9w . Eller man kan gjerne lete selv etter nettbaserte presentasjoner om næringslivsetikk og bedriftens samfunnsansvar, om business ethics og corporate social responsibility.

Kunnskapsmål

Etter å ha tatt kurset skal kandidaten:

Ferdighetsmål

Etter å ha tatt kurset skal kandidaten:

Refleksjonsmål

Etikk har å gjøre med refleksjon og dialog om komplekse sammenhenger, dilemmaer, spørsmål om hva som er rett og galt, her i næringslivssammenheng.


Undervisnings- og eksamensspråk

Norsk

Undervisning

Forelesninger, presentasjoner, øvelser og gruppearbeid, bruk av nettbaserte ressurser

Eksamen

Eksamen består av en gruppebasert (2-3)  semesteroppgave som utgjør 100 % av sluttkarakter. Karakterskala: A-F

Arbeidskrav: (1) individuell presentasjon av bokkapittel/artikkel (gjerne videoopptak!), inntil 7 minutter eller konstruktiv kritikk av en annen gruppes semesteroppgave («review»; inntil 5 minutter, gjerne videopptak, med skriftlig handout på inntil 250-350 ord) samt (2) gruppepresentasjon av egen semesteroppgave i sluttfasen («in progress»), gjerne som videoopptak. Begge oppgavene må være godkjent (bestått/ikke bestått) for å få oppmelding til avsluttende vurdering/eksamen


Dato for eksamen

Semesteroppgave innlevering 30.11.2018

Eksamensdato er foreløpig og vil kunne bli endret. Endelig eksamensdato kunngjøres ved oppslag på det enkelte fakultet primo mai for vårsemesteret og primo november for høstsemesteret.


Pensum

Pensumlitteratur oppgis i UiTs digitale læringsplattform ved semesterstart eller fås ved henvendelse til bokhandelen Akademika Tromsø eller Narvik. Bøkene kan kjøpes på www.akademika.no.