Skriv ut Lukk vindu


 

Høst 2018

ERN-2001 Metoder i ernæringsepidemiologi og kostholdsforskning - 15 stp


Ansvarlig enhet

Institutt for samfunnsmedisin

Emnetype

Emnet er forbehold studenter på bachelor i ernæring og kan ikke tas som enkeltemne.

Innhold

Studentene skal lære grunnleggende prinsipper i epidemiologi, statistikk og forebyggende ernæring. Videre skal de få trening i kunnskapshåndtering i ernæring og profesjonell kompetanseutvikling. Studentene skal lære ulike måter å samle inn kostholdsopplysninger på og fordeler og ulemper ved disse.

Obligatorisk forkunnskapskrav

ERN-1000 Ernæring, individ og samfunn

Hva lærer du

Etter avsluttet emne skal studentene kunne:

Kunnskaper:

Ferdigheter:

Generell kompetanse:


Undervisnings- og eksamensspråk

Norsk

Undervisning


Eksamen

Arbeidskrav:

Eksamen:

6 timers skriftlig skoleeksamen som bedømmes med karakterene A-F, der F er ikke bestått. Alle arbeidskrav må være godkjent for å kunne gå opp til eksamen.

Kontinuasjonseksamen avholdes i starten av påfølgende semester for de som ikke besto eksamen. Utsatt eksamen arrangeres samtidig med kontinuasjonseksamen i tilfeller hvor studenten har levert gyldig legeattest til ordinær prøve.


Dato for eksamen

Skriftlig prøve 07.12.2018

Eksamensdato er foreløpig og vil kunne bli endret. Endelig eksamensdato kunngjøres ved oppslag på det enkelte fakultet primo mai for vårsemesteret og primo november for høstsemesteret.


Pensum

Anbefalt litteratur: