Skriv ut Lukk vindu


 

Høst 2018

IDR-1230 Terrengsykling, padling, klatring og orientering - 10 stp


Ansvarlig enhet

Idrettshøgskolen

Emnetype

Emnet er tilrettelagt for studenter i år 2 i bachelor i idrett i Alta. Emnet kan tas som enkeltemne for studenter som oppfyller forkunnskapskrav tilsvarende årsstudium i idrett eller 60 studiepoeng idrett, kroppsøving, friluftsliv eller fysisk aktivitet og helse.

Studiepoengreduksjon

IDR-1230 Terrengsykling, padling, friidrett og basketball 10 stp

Innhold

Terrengsykling

Padling

Klatring

Orientering


Søknadsfrist

1. juni

Opptakskrav

Generell studiekompetanse eller realkompetanse. Søknadskode 9199.

Forkunnskaper: Gjennomført og godkjent 60 studiepoeng i emner innen idrett, kroppsøving, friluftsliv eller fysisk aktivitet og helse.


Obligatorisk forkunnskapskrav

IDR-0110 Examen Facultatum, idrett, IDR-1141 Idrettspedagogikk og idrettspsykologi, IDR-1212 Svømming, ballspill og vinteraktiviteter, IDR-1222 Trenings- og bevegelseslære med basistrening

Hva lærer du

Kunnskaper

 

Ferdigheter

 

Generell kompetanse


Undervisnings- og eksamensspråk

Undervisnings- og eksamensspråket er norsk. Noe av undervisningen kan foregå på engelsk.

Undervisning

For å nå læringsmålene i emnet forventes det at studentene arbeider 250 timer inkludert forelesninger, erfaringsinnhenting i lokal idrettskultur, oppgaver og selvstudium.

Undervisningen legges opp med både praktisk og teoretisk arbeid. Aktiviteten vil foregå i naturområder og i spesifikke anlegg knyttet opp mot idretten som praktiseres. En del av undervisningen er problemorientert, noe som forutsetter engasjement i faglige diskusjoner og studentpresentasjoner. Studentene vil få individuelle oppgaver og gruppeoppgaver i de ulike idrettene, som tar sikte på å forbedre den enkeltes egenferdighet, men hovedvekt ligger på formidling av idretter, dvs utvikling av evnen til planlegging, gjennomføring og vurdering av trenings- og undervisningsopplegg. Det vil være både lærerinitiert og studentinitiert opplæring, der det blir lagt vekt på ulike didaktiske tilnærminger.


Eksamen

Arbeidskrav

Obligatorisk og minimum 80 % deltagelse i alle praktiske kurs. Hver student må gjennomføre og få godkjent hvert av de praktiske kursene for å kunne framstille seg til eksamen.

Følgende ferdighetskrav stilles i de ulike idrettene:                 

Terrengsykling

Padling

Klatring

Orientering

Eksamen og vurdering

Skriftlig 4 timers eksamen. Hver student må gjennomføre og få godkjent arbeidskravene for å kunne framstille seg til eksamen. Ved eksamen brukes bokstavkarakterer med skalaen A - E og F som ikke bestått.

 

Kontinuasjonseksamen: Ved karakter F (ikke bestått), eller ved sykdom til eksamen får studenter adgang til kontinuasjons/utsatt eksamen jf. eksamensforskrift §§ 21 og 22.


Dato for eksamen

Skriftlig eksamen 03.12.2018

Eksamensdato er foreløpig og vil kunne bli endret. Endelig eksamensdato kunngjøres ved oppslag på det enkelte fakultet primo mai for vårsemesteret og primo november for høstsemesteret.


Pensum

Pensumlitteratur på ca. 500 sider vil foreligge ved studiestart