Skriv ut Lukk vindu


 

Vår 2018

FSK-2009 Sjømatproduksjon - 10 stp


Ansvarlig enhet

Norges fiskerihøgskole

Emnetype

Emnet er obligatorisk eller et valgemne for bachelorprogrammet i fiskeri- og havbruksvitenskap, studieretning ressursforvaltning, sjømat og marked og ledelse. Emnet kan tas som enkeltemne.

Studiepoengreduksjon

MTE-2002 Sjømatproduksjon 10 stp

Innhold

Innføring i prosesser og produkter i norsk sjømatindustri. Det blir tatt opp problemstillinger fra fangst og oppdrett. Sentrale prosesser og maskintyper som er brukt i industriell bearbeiding av fisk og skalldyr blir gjennomgått, og det legges vekt på faktorer som påvirker kvalitet og utbytte på produktene. Kvalitetsvurdering av råstoff og produkter blir vektlagt.

Søknadsfrist

1. desember for enkeltemner som tilbys i vårsemesteret.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse eller realkompetanse.

Søknadskode 9199 enkeltemner lavere nivå.


Hva lærer du

Kunnskap: Kandidaten

Ferdigheter: Kandidaten

Generell kompetanse: Kandidaten


Undervisnings- og eksamensspråk

Norsk.

Undervisning

Undervisningen gis hovedsakelig gjennom forelesninger. Inkludert i undervisningen er også seminarer med felles oppgaveløsning, samt seminar hvor semesteroppgavene legges frem. For å få innblikk i prosesser og produkter i praksis planlegges det bedriftsbesøk.

Eksamen

5 timer skriftlig eksamen. Bokstavkarakterer A-F, hvor F er ikke bestått.

Arbeidskrav: Adgang til eksamen forutsetter godkjent semesteroppgave og obligatorisk oppmøte på semesterkonferanse (2 dager).

Kontinuasjonseksamen: Det gis kontinuasjonsadgang for studenter som ikke har bestått siste ordinære arrangerte eksamen i dette emnet.


Dato for eksamen

Skriftlig eksamen 01.06.2018

Eksamensdato er foreløpig og vil kunne bli endret. Endelig eksamensdato kunngjøres ved oppslag på det enkelte fakultet primo mai for vårsemesteret og primo november for høstsemesteret.


Pensum