Skriv ut | Lukk vindu |
Vår 2018
FSK-6000 Sjømatproduksjon for sjømatnæringen - 10 stp
Ansvarlig enhet
Emnetype
Innhold
Emnet fokuserer på prosesser og produkter i norsk sjømatindustri, og det blir tatt opp problemstillinger fra fangst og oppdrett.
Sentrale prosesser som er brukt i industriell bearbeiding av fisk og skalldyr blir gjennomgått, og det legges vekt på faktorer som påvirker kvalitet og utbytte på produktene. Det gis innføring i kvalitetsforringende prosesser i fisk og skalldyr, og kvalitetsvurdering av råstoff og produkter blir vektlagt.
Søknadsfrist
Opptakskrav
Søk om opptak via EVUWEB.
Hva lærer du
Kunnskap: Kandidaten
- har bred kunnskap om produkter fra norsk sjømatnæring og om produksjon av disse, samt krav til sporbarhet og internkontroll for sjømatindustrien
- kjenner til forsknings- og utviklingsarbeid for norsk sjømatnæring
- har forståelse for sammenhengen mellom råstoffkvalitet, produksjonsmetoder, prosessbetingelser og kvaliteten på produktene, samt hvordan kvalitet og utbytte måles
- kan oppdatere sin kunnskap innenfor fagområdet
Ferdigheter: Kandidaten
- kan anvende faglig kunnskap og relevante resultater fra forsknings- og utviklingsarbeid innen sjømatnæringen på problemstillinger og treffe begrunnede valg
- kan reflektere over egen faglig utøvelse og justere denne under veiledning
- kan finne, vurdere og henvise til informasjon og fagstoff og framstille dette slik at det belyser en problemstilling
Generell kompetanse: Kandidaten
- har innsikt i relevante fag- og yrkesetiske problemstillinger i sjømatindustrien
- kan formidle sentralt fagstoff som teorier, problemstillinger og løsninger gjennom relevante uttrykksformer
- kan utveksle synspunkter og erfaringer med andre med bakgrunn innenfor fagområdet og gjennom dette bidra til utvikling av god praksis
- kjenner til nytenking og innovasjonsprosesser i sjømatindustrien
Undervisnings- og eksamensspråk
Undervisning
På samlingene vil det veksles mellom dialogbaserte forelesninger, presentasjon av praktiske eksempler, oppgaveløsning i grupper, erfaringsutveksling og felles diskusjoner. Mellom samlingene skal deltakerne arbeide med oppgaver til mappeinnlevering.
Eksamen
Muntlig eksamen og mappeevaluering. Det gis samlet vurdering. Bokstavkarakterer. A-F, der F er ikke-bestått.
Mappeevalueringen består av tre innleveringer, hvorav den ene er muntlig presentasjon av fordypningsemne på semesterkonferansen.
Pensum
Leif Lynum: "Videreforedling av fisk" (ISBN 82-519-2064-7). Detaljert informasjon om hvilke kapitler og sider som er pensum vil bli lagt ut i Fronter.
I tillegg kommer materiale som legges på Fronter for å belyse kunnskap/forskning som ikke dekkes av den oppgitte litteratur.