Skriv ut Lukk vindu


 

Høst 2017

GEO-6001 Kurs i grunnundersøkelse, geoteknikk og fundamenteringsmetoder - 10 stp


Ansvarlig enhet

Institutt for geovitenskap

Emnetype

Videreutdanningskurs. Kurset er en pilot med tanke på en systematisk etterutdanning for byggmestere og utførende ledere i byggenæringen. Kurset er laget i samarbeide med Byggmesterforbundet.

Innhold

Kursdeltakerne vil få en innføring i kvartærgeologi med hovedvekt i å lese terreng og byggegroper (30%), en innføring i geoteknikk og fundamentertingsmetoder (55%) samt prosjektering og prosjekteringsledelse (15%).

Søknadsfrist

7. august

Opptakskrav

Generell studiekompetanse eller realkompetanse.

Følgende minstekrav stilles til realkompetansesøkere:

Opptak via EVU-web.


Hva lærer du

Kunnskaper: Etter å ha fullført og bestått kurset skal studenten: Kjenne til dannelsen av løsmasser og terrengformer.

Ferdigheter: Etter å ha fullført og bestått kurset kan studenten:

Generell kompetanse: Etter å ha fullført og bestått kurset kan studenten:


Undervisnings- og eksamensspråk

Norsk. Eksamen kan besvares på engelsk, dansk eller svensk. Deler av pensum kan være på engelsk.

Undervisning

Tre samlinger à 3 dager samt eksamen en dag. Undervisningsopplegg og oppgaver mellom samlingene. To samlinger i Tromsø, en samling i Narvik. Eksamen i Tromsø, Narvik og Oslo (Oslo dersom tre deltakere eller mer, ved færre kan det søkes om eksamen i Oslo.)

Eksamen

Det er obligatorisk oppmøte på samlinger og obligatoriske innleveringer til mappevurdering.

Sluttkarakter settes ut fra mappevurdering (50%) og 4 timers skriftlig eksamen (50%). Karakterskala: A-F, hvor F er ikke bestått.

Det gis kontinuasjonsadgang for studenter som ikke har bestått siste ordinære arrangerte eksamen i dette emnet. Kontinuasjonseksamen holdes i Tromsø.


Dato for eksamen

Skriftlig 11.12.2017

Eksamensdato er foreløpig og vil kunne bli endret. Endelig eksamensdato kunngjøres ved oppslag på det enkelte fakultet primo mai for vårsemesteret og primo november for høstsemesteret.


Pensum

Jan Karlsen: Geoteknikkboka Magne Maage (red): Betongboka Håkon Fossen: Stein, mineraler, fossiler og olje Per Jørgensen, Rolf Sørensen, Olav Prestvik: Norske jordarter Jan R. Sulebakk: Landformer og prosesser Støttelitteratur: Byggforsk- Byggedetaljer Edward A. Keller: Environmental Geology Håndbok V220 Geoteknikk i Vegbygging NVE veileder 7/14 Sikkerhet mot kvikkleireskred.