Skriv ut | Lukk vindu |
Høst 2017
BED-6013 Praktisk ledelse i sjømatnæringen - 10 stp
Ansvarlig enhet
Handelshøgskolen ved UiT
Emnetype
Etter- og videreutdanning.
Studiepoengreduksjon
SVF-2502 Organisasjonsteori og ledelse 10 stp
Innhold
Kurset gir en innføring i ledelse og organisasjonsteori med fokus på sjømatnæringen.
Søknadsfrist
1. august 2017
Hva lærer du
Etter bestått emne skal studentene ha følgende læringsresultat:
Kunnskaper og forståelse:
- Grunnleggende teoretiske kunnskaper om hva organisasjoner er og hvordan de fungerer
- Grunnleggende teoretiske kunnskaper om ledelse og ledelsesteorier
- Forståelse for lederens rolle og hva den påvirkes av
Ferdigheter:
- Kunne kartlegge og forstå eget ledelsesmiljø
- Kunne oppdage og definere enkle problemstillinger i organisasjonsteoretisk sammenheng og anvende teorier for å forstå organisasjoner
Kompetanse:
- Grunnleggende evne til å forstå lederrollen innenfor sjømatnæringen
- Ha tilstrekkelig innsikt til å kunne fungere som mellomleder i en organisasjon
- Kunne formidle kunnskap om organisasjonsteoretiske emner og ledelsesaspekter
Undervisnings- og eksamensspråk
Norsk
Undervisning
Samlingsbasert undervisning og utvalgte videoforelesninger.
Eksamen
7 dagers hjemmeeksamen med bokstavkarakterer A-F der A er beste karakter og F er ikke bestått.
For å få gå opp til eksamen må to obligatoriske arbeidskrav i form av skriftlige innleveringsoppgaver være bestått.
Pensum
Jacobsen, D. I. & Thorsvik, J. (2013). Hvordan organisasjoner fungerer. 4. utgave. Fagbokforlaget. Bergen. Forelesningsnotater, case og handouts.