Skriv ut Lukk vindu


 

Vår 2018

GLU-1202 Mat og helse: Matkultur og eksperimentell matlaging (modul 3) - 15 stp


Ansvarlig enhet

Institutt for lærerutdanning og pedagogikk

Emnetype

Emnet kan tas som valgfag grunnutdanning eller videreutdanning. Kan tas som enkeltemne

Innhold


Søknadsfrist

1.desember

Opptakskrav

Generell studiekompetanse eller realkompetanse

Søknadskode 9199 - enkeltemner lavere grad.


Hva lærer du

Etter bestått emne skal studentene ha følgende læringsresultat:

Kunnskap

Studenten skal:

Ferdigheter

Studenten skal:

Generell kompetanse

Studenten skal:


Undervisning

Undervisnings- og arbeidsmåtene i emnet er lærerstyrte læringsaktiviteter i fellesskap, som forelesning, studentframlegg og organisert gruppearbeid, med praktiske og teoretiske tilnærminger.Selvstendig studieinnsats i form av selvstudium og deltakelse er grunnleggende. Det forutsettes aktiv deltakelse og tilstedeværelse både i undervisning og praksis.

Praksis er en viktig læringsarena i profesjonsrettingen av studiet og for forståelsen av emnenes plass i profesjonen.

Digital læringsplattform benyttes i undervisningssammenheng og som kommunikasjonsverktøy.

Se studieplan og håndbok for praksis. For videreutdanningsstudenter gjelder ikke krav om praksis.

Emnet evalueres skriftlig i løpet av programperioden


Eksamen

Følgende arbeidskrav må være godkjent før man kan framstille seg for eksamen:

Eksamen består av:

Ved bedømmelse av eksamen benyttes gradert karakterer etter en skala fra A til E for bestått, F som ikke bestått, med A som beste karakter.

Ved karakteren F på eksamen tilbys kontinuasjonseksamen i begynnelsen av påfølgende semester. Ved gyldig forfall tilbys utsatt eksamen i påfølgende semester. Se forskrift for eksamen ved UiT for nærmere informasjon.


Dato for eksamen

Hjemmeoppgave utlevering 14.05.2018 innlevering 15.05.2018

Eksamensdato er foreløpig og vil kunne bli endret. Endelig eksamensdato kunngjøres ved oppslag på det enkelte fakultet primo mai for vårsemesteret og primo november for høstsemesteret.


Pensum

Brean A. og Aurstad S: (2014). Allergi og matintoleranse. Håndbok for et godt liv. Kom forlag. Son.

Holte og Wilhelmsen. (2009). Mat og helse i skolen. En fagdidaktisk innføring. Fagbokforlaget.

 

Korsnes B. (2024). Mat og helse. 2. utg. Cappelsen akademisk forlag. Oslo.

 

Amilien A. og Krogh E (2007). Den kultiverte maten. Fagbokforlaget. Bergen.

 Nettsider

odin.dep.no

sifo.no

skolenett.no

dinkost.no

seafood.no

tine.no