Skriv ut | Lukk vindu |
Høst 2017
BIO-3607 Matvaretrygghet - 10 stp
Ansvarlig enhet
Emnetype
Studiepoengreduksjon
Innhold
Søknadsfrist
Opptakskrav
Bachelor i fiskeri- og havbruksvitenskap eller et biofaglig studieprogram.
Søknadskode 9371 enkeltemner på masternivå.
Hva lærer du
Kunnskap: Studentene skal ha:
- grunnleggende kunnskap om toksikologi og fremmedstoffers påvirkning på menneskekroppen
- kjennskap til risikovurdering i forbindelse med fremmedstoffer i næringsmidler
- kjennskap til hvilke fremmedstoffer som kan anses å være en risiko i næringsmiddelsammenheng
- kjennskap til begrepet normalmikrobiota, patogenitet og virulensfaktorer hos mikroorganismer og hovedtrekkene i kroppens forsvar mot invaderende mikrober
- forståelse av distinksjonen mellom infektive og intoksikerende matvarebårne patogener og kunnskap om viktige representanter for begge kategorier
Ferdighet: Studentene skal kunne
- utføre utvalgte analysemetoder knyttet til matvaretrygghet og rapportere resultater fra slike analyser
Kompetanse: Studentene skal ha:
- tilstrekkelig forståelse og kunnskap til å vurdere de aktuelle problemstillingene knyttet til matvaretrygghet som næringsmiddelindustrien jevnlig blir møtt med
Undervisnings- og eksamensspråk
Undervisning
Eksamen
Obligatorisk studentseminar: Studenten holder en 20-30 minutters presentasjon over et selvvalgt eller oppgitt tema med relevans for pensum. Presentasjonen blir bedømt av intern og ekstern sensor og vektlegges med 40 % i den endelige karakterfastsettelsen.
Skriftlig eksamen (4 timer) som teller 60 % i totalvurderingen.
Bestått eksamen forutsetter at begge elementer som inngår i evalueringen er vurdert til bestått-karakter. Bokstavkarakterer A - F, hvor F er ikke bestått.
Arbeidskrav: Adgang til eksamen forutsetter deltakelse på laboratoriekurs og godkjent laboratorierapport.
Kontinuasjonseksamen: Det arrangeres ikke kontinuasjonseksamen.
Ved ny ordinær eksamen må begge deler tas på nytt.
Dato for eksamen
Eksamensdato er foreløpig og vil kunne bli endret. Endelig eksamensdato kunngjøres ved oppslag på det enkelte fakultet primo mai for vårsemesteret og primo november for høstsemesteret.