Skriv ut Lukk vindu


 

Høst 2017

GLU-1200 Mat og helse: Kost og ernæring (modul 1) - 15 stp


Ansvarlig enhet

Institutt for lærerutdanning og pedagogikk

Emnetype

Kan tas som valgfag i grunnutdanning eller videreutdanning. Kan tas som enkeltemne.

Innhold


Søknadsfrist

1. juni

Opptakskrav

Opptakskrav: Generell studiekompetanse eller realkompetanse

Søknadskode 9199


Hva lærer du

Kunnskap

Studenten skal:

Ferdigheter

Studenten skal:

Generell kompetanse

Studenten skal kunne:


Undervisnings- og eksamensspråk

Undervisnings- og eksamensspråk er norsk.

Undervisning

Undervisnings- og arbeidsmåtene i emnet er lærerstyrte læringsaktiviteter i fellesskap, som forelesning, studentframlegg og organisert gruppearbeid, med praktiske og teoretiske tilnærminger. Selvstendig studieinnsats i form av selvstudium og deltakelse er grunnleggende. Det forutsettes aktiv deltakelse og tilstedeværelse både i undervisning og praksis.

Praksis er en viktig læringsarena i profesjonsrettingen av studiet og for forståelsen av emnenes plass i profesjonen.

Digital læringsplattform benyttes i undervisningssammenheng og som kommunikasjonsverktøy.

Se studieplan og håndbok for praksis i grunnutdaningene. For videreutdanningsstudenter gjelder ikke krav om praksis.


Eksamen

Følgende arbeidskrav må være gjennomført og godkjent før man kan framstille seg til eksamen:

En hjemmeeksamen (48 timer) 7 sider/3 000 ord. Teller 50 %.

En individuell praktisk matfaglig eksamen gjennomføres på Campus der studenten trekker et utvalg av praktiske aktiviteter. Varighet 3 timer. Det gis 15 min. til forbereding. Teller 50 %.

Det gis én samlet karakter for emnet. Ved karakteren F/ikke bestått på en av eksamensdelene må kun denne delen tas på nytt. 


Pensum

Pensum vil foreligge ved studiestart.