Skriv ut Lukk vindu


 

Høst 2017

SVF-8055 Fornemmelse for kjønn - 5 stp


Ansvarlig enhet

Institutt for arkeologi, historie, religionsvitenskap og teologi

Emnetype

Emnet kan tas som enkeltemne på ph.d.-nivå eller som del av ph.d.-program i humaniora og samfunnsvitenskap.

Innhold

«Fornemmelser for kjønn». Tittelen henspiller på kursets kunnskapsteoretiske grunnlag som hentes fra symbolsk interaksjonisme for å kunne vise hvordan kjønn kommer i spill og forhandles om i mellommenneskelige relasjoner. Kurset vil vise hvordan betydningssystemer som er utløst av og blir knyttet til kjønn, blir utfordret og omforent av historiske og personlige endringer. Kurset bygger på en metodologisk tilnærming som er fortolkende og ettersøker ulike former for kjønnet identitetsdannelse, subjektivering og personlige endringer over tid og sted.

Søknadsfrist

Søknadsweb: 1. juni (eksterne søkere). Søknadskode 9304.

Studweb: 1. august (interne søkere)


Opptakskrav

For opptak til emnet kreves avlagt mastergrad og opptak på ph.d.-program eller førstelektorprogram. Ut over dette vil søkere bli prioritert i henhold til kategori 1-4 i §10 i Forskrift for graden philosophiae doctor (ph.d.) ved UiT:

Det tas opp inntil 12 deltakere på emnet.


Hva lærer du

Etter bestått emne skal studenten ha følgende læringsutbytte:

Kunnskaper 

Studenten har kunnskap om:

Ferdigheter

Studenten kan

Kompetanse

Studenten kan


Undervisnings- og eksamensspråk

Norsk.

Undervisning

Undervisningen gis i form av tre dager samlinger med forelesninger/forberedte innlegg av kurslederne og enkelte utvalgte forskere fra UiT. Før kurset leverer alle deltakere en kortfattet fremstilling av rasjonale og planer for analyser med vekt på kjønnet betydningsinnhold. Alle har dessuten forberedte presentasjoner på kurset, og de er kommentator til andres presentasjoner. Det er høy egenaktivitet, og forelesninger fra kurslederne er veiledende og bygger på de innsendte beskrivelser av analysestrategier.

Eksamen

Følgende arbeidskrav må være gjennomført og godkjent før man kan fremstille seg til eksamen:

Aktiv deltakelse på kurset med presentasjon av eget prosjekt og kommentarer til andres prosjekter. Deltakelse er obligatorisk. 

Eksamen består av: 

Eksamensoppgaven er individuell og utformes som en skriftlig prosjektpresentasjon om analyseoppgaver i eget prosjekt. Besvarelsen skal være på om lag 5000 ord (minst 10 sider), og deler av det oppgitte pensum skal benyttes. Alle deltakere som ønsker det får tilbakemelding på oppgavens innhold og kvalitet.

Eksamen vurderes med "Bestått" / "Ikke bestått".

Kontinuasjonseksamen: Ved karakter "ikke bestått" tilbys kontinuasjonseksamen i begynnelsen av påfølgende semester. Ved gyldig forfall tilbys utsatt eksamen i begynnelsen av påfølgende semester. Frist for oppmelding til kontinuasjonseksamen er 15. januar for eksamen i høstsemesteret.


Pensum

Ca. 5-600 sider.