Skriv ut | Lukk vindu |
Høst 2014
BED-2042F Prosjektstyring - 10 stp
Ansvarlig enhet
Emnetype
Studiepoengreduksjon
Innhold
Innholdet retter seg mot personer som arbeider, eller ønsker å arbeide, i offentlig eller privat virksomhet hvor prosjektarbeid er relevant som arbeidsform. Det egner seg også som videreutdanning for personer med annen høyere utdanning. Det vil være en fordel med noe erfaring fra praktisk prosjektarbeid.
Emnet går over 3 samlinger á 3 dager i høstsemestret
1. samling - september: Prosjekt som arbeidsform ¿ førprosjektfasen og team
2. samling - oktober: Finansiering/søknadsskriving og planlegging
3. samling - november: Organisering, risiko og økonomi
Søknadsfrist
1. juni for emner som tilbys i høstsemesteret.
1. desember for emner som tilbys i vårsemesteret.
Opptakskrav
Generell studiekompetanse eller realkompetanse.
Søknadskode 9199 enkeltemner lavere grad.
Hva lærer du
Kunnskaper:
- Studenten har fått kunnskap om de utfordringer bruken av prosjekt har i en større sammenheng. Man er presentert for ulike tema relatert til prosjekt som en prosess som går fra et prosjekt ¿fødes¿ via planlegging og gjennomføring til det avsluttes, evalueres og resultatene eventuelt tas i bruk.
Ferdigheter:
- Studenten skal etter fullført emne ha nødvendige ferdigheter til å kunne være en god prosjektleder, prosjektmedarbeider eller prosjekteier, herunder også kunne gjøre vurderinger av i hvilken grad prosjektformen egner seg å bruke i de aktuelle oppgaver.
- Emnet skal dyktiggjøre deltakerne i å lede prosjekter i privat og offentlig virksomhet og gitt økt forståelse for hvorfor prosjekt som arbeidsform egner seg til å løse oppgaver av kortvarig og mer ukjent karakter.
- Studenten skal også ha fått presentert bruk av moderne kommunikasjonsteknologi (Internett, web-TV, nettkommunikasjon etc.).
Generell kompetanse:
- Deltakerne skal ha fått en kritisk, men positiv holdning til prosjekt som arbeidsform og bruken av prosjekter i samfunnet.
Undervisnings- og eksamensspråk
Undervisning
Emnet knyttes til et prosjekt som studentene skal påbegynne selv (bacheloroppgave eller lignende) eller et annet egnet reelt eller fiktivt prosjekt som skal planlegges.
Arbeidsformer vil være forelesninger, gruppearbeid, oppgaveløsning og presentasjoner.
Veiledning og gruppesamarbeid mellom samlingene kan foregå via Internett, Fronter, E-post, Adobe Connect og telefon mm. Deltakelse på emnet forutsetter at studentene har tilgang til internett. Det åpnes for bruk av flere fleksible læringsformer i gjennomføringen av emnet.
På Samling 1 anbefales det å møte fysisk i Alta. Da vil det gis info om viktige faglige, tekniske og administrative forhold i gjennomføring av emnet. Samlingen er felles for nettstudiene ved Handelshøgskolen campus Alta (Årsenhet i ledelse, Årsenhet i Bedriftsøkonomi og 30 stp Prosjektledelse). Denne samlinga vil også bli tilgjengeliggjort i opptak for de som ikke har anledning å møte.
Samling 2.-3 vil bli sendt direkte på Internett/Web-TV og tatt opp slik at man også kan se de i ettertid på Fronter når man ønsker.
NB! Noen tema/dager vil kunne bli tilbudt som rene Web-TV-tilbud uten noe fysisk frammøte i klasserom. Da må man i tillegg besvare en oppgave som forutsettes godkjent for å kunne gå videre i kurset.
Prosjektforum AS selger lisenser på prosjektstyringsverktøyet «Prosjektplan» til studenter ved Høgskolen i Finnmark for ca. kr. 800,- pr lisens/bruker + mva. (Normalpris kr. 2 100,-), men dette er ikke nødvendig for gjennomføring av kurset.
Eksamen
Arbeidskrav
To obligatoriske innleveringer er grunnlaget for vurdering underveis av studentene. Hensikten med arbeidskrav er å øke læringen ved at man jobber med pensum underveis. Vurdering av arbeidskrav gis av faglærere/veileder.
Arbeidskrav gjøres i grupper med inntil 4 deltakere.
Arbeidskrav må leveres på Fronter innen oppgitt frist. Det gis tilbakemelding innen 2 uker om arbeidskravet er godkjent. Ikke godkjente arbeidskrav kan leveres på nytt innen 2 uker etter tilbakemelding. Arbeidskrav må godkjennes før en får gå opp til eksamen.
Formkrav til obligatoriske arbeidskrav:
Fontstørrelse 12 pkt. Skrifttype Times New Roman, linjeavstand 1,5, venstremarg 4 cm, høyre-, topp- og bunnmarg 2 cm.
Eksamen
4-timers skriftlig individuell eksamen. Karakterskala A-E, med F som stryk. Eksamen arrangeres ved campus Alta og campus Tromsø. Dersom tilstrekkelig antall studenter kan det gis anledning å ta eksamen i Oslo.
Det tilbys kontinuasjonseksamen i emnet. Kontinuasjonseksamen/utsatt eksamen består av en skriftlig fire timers skoleeksamen. Etter søknad kan det vurderes om eksamen kan avholdes ved andre studiesteder. I utgangspunktet må det være minimum ti kandidater ved annet studiested før eksamen ved annet studiested vurderes.
Dato for eksamen
Eksamensdato er foreløpig og vil kunne bli endret. Endelig eksamensdato kunngjøres ved oppslag på det enkelte fakultet primo mai for vårsemesteret og primo november for høstsemesteret.
Pensum
Pensumlitteratur oppgis i Fronter ved semesterstart eller fås ved henvendelse til fagbokhandelen Bok & Barista (Alta) eller Akademisk Kvarter (Tromsø).