Skriv ut Lukk vindu


 

Vår 2014

SVF-6012 FoU-strategi og -ledelse for sjømatnæringa - 15 stp


Ansvarlig enhet

Norges fiskerihøgskole

Emnetype

Studietilbudet gjennomføres i samarbeid mellom Norges fiskerihøgskole, Handelshøgskolen og Nofima, og er tilrettelagt på oppdrag fra Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond. Målgruppen er norske sjømatbedrifter og personer som har eller vil kunne få et lederansvar for forskning- og utviklingsaktiviteter i bedriftene. Det er også åpent for deltagere fra forskning, forvaltning og virkemiddelapparat, men sjømatbedriftene vil bli prioritert. Det kan tas som enkeltemne.

Innhold

Studietilbudet skal gi en innføring i FoU-arbeid og i hvordan FoU kan tas i bruk for å øke verdiskapingen i egen bedrift. Tilbudet er basert på fire samlinger hver på to dager som vil bli avholdt over en periode på ni måneder. Det arrangeres tre samlinger i vårsemesteret og en samling i høstsemesteret.
Første og siste samling vil bli i Tromsø, mens de to andre skal arrangeres andre steder, avhengig av hvor hovedtyngden av deltakere kommer fra. Temaet for den første samlingen er FoU- og innovasjonssystemene i sjømatnæringen. Den andre samlingen tar for seg styring og ledelse av FoU-relaterte bedriftsprosjekter. Den tredje samlingen ser nærmere på samarbeid og bruk av eksterne ressurser, og i den siste samlingen blir det fokusert på iverksetting og kommersialisering av FoU-resultater.

Søknadsfrist

15. november 2013

Opptakskrav

Generell studiekompetanse eller tilsvarende realkompetanse.Nærmere info om realkomptanse finner du her.I tillegg til å betale semesteravgift til universitetet, skal deltakere også betale en deltakeravgift på kr 10 000. Denne betales tilbake ved bestått eksamen. Deltakere må selv betale for reise og opphold i forbindelse med samlingene.

Søke om opptak her (trykk på emner innen biovitenskap, fiskeri og økonomi)

Hva lærer du

Etter å ha gjennomført studiet skal deltakerne ha:

Undervisnings- og eksamensspråk

Norsk

Undervisning

Det arrangeres tre samlinger i vårsemesteret og en samling i høstsemesteret. På samlingene vil det veksles mellom dialogbaserte forelesninger, presentasjon av praktiske eksempler, oppgaveløsning i grupper, erfaringsutveksling og felles diskusjoner. Mellom samlingene skal deltakerne sette seg inn i litteratur og arbeide med konkrete, bedriftsrelaterte prosjekter.

De fire samlingene finner sted følgende datoer:


Eksamen

Eksamen vil bestå av en skriftlig oppgave og en individuell, muntlig eksamen. Den skriftlige eksamen vil telle to tredeler og den muntlige en tredel i vurderingen. Studiepoeng tildeles på grunnlag av bestått eksamen og tilstedeværelse på minst tre av fire samlinger. Vurderingen angis i bokstavkarakterer A-F, med F for ikke bestått. Deltakere som ikke består eksamen, vil ha anledning til å avlegge en kontinuasjonseksamen.

Pensum

Pensum er på ca.1000 sider og vil i all hovedsak bli gjort tilgjengelig elektronisk på studienettet.