Sjømathandler

Som sjømathandler jobber du med salg av fisk og andre sjømatprodukter. Du gir også tilberedningstips til kunder.

En del av jobben handler om bearbeiding av produktene, deriblant tilskjæring og finstykking av sjømat til salg i butikk eller ferdigstilling av produkter til cateringvirksomhet. Service er en sentral del av jobben, med rådgivning og kundebehandling som viktige oppgaver.

I det daglige arbeidet jobber sjømathandleren med både håndverktøy og mer avanserte maskiner. God orden og hygiene i ferskvaredisken er avgjørende, og du må kjenne til lovene og forskriftene som gjelder for faget.

Stillingen kalles også fiskehandler.

Utdanning til fagarbeider er et yrkesfaglig løp i videregående opplæring.

Som sjømathandler kan du jobbe i sjømatforretninger, i sjømatdisker og i andre forretninger som selger sjømat. Andre sjømathandlere jobber i eksport- og grossistnæringen.

Som sjømathandler har du gode kunnskaper om råvarenes egenskaper og de ulike bearbeidingsprosessene. Du må ha god serviceinnstilling, og være flink til å kommunisere effektivt i et hektisk og utfordrende arbeidsmiljø.

 

Yrkesbeskrivelsen er basert på åpne data fra utdanning.no og er underlagt Norsk lisens for offentlige data (NLOD). Teksten vedlikeholdes på yrkessidenutdanning.no
Denne siden er sist oppdatert null
Informasjonen om yrket er hentet fra utdanning.no