Studentene forteller

Foto: Privat
Eira Torsteinsen (1. klasse)
Jeg søkte på ernæringsstudiet fordi jeg ville studere et fag som har tett sammenheng med kroppens funksjonsevne. Min bakgrunn i toppidrett har gjort meg nysgjerrig på sammenhengen mellom mat og prestasjon, og det er spesielt dette jeg ønsker å lære mer om. Lignende studier finnes flere steder i Norge, men for min del var det lett å velge Tromsø. Det var langt hjemmefra for min del, men de storslagne fjellene lokket meg opp hit i nord. 

Så langt har studiet vært variert og engasjerende. Med tanke på at studiet er ganske ferskt, har vi også fått muligheten til å si vår mening om opplegget og påvirke det slik vi ønsker å ha det. Klassen er liten, men det sosiale miljøet er godt. Jeg liker spesielt godt at man kan legge opp mye av studiehverdagen selv. I vinter valgte jeg for eksempel å studere da det var mørkt, og være ute på tur i fjellene da det var lyst!

Videre er min plan å fullføre en master i klinisk ernæring, samtidig som jeg lever drømmelivet i Tromsø. Det vil si topptur til frokost og lesing til kvelds. Langt frem i tid ser jeg for meg en jobb i toppidrettsmiljøet, kanskje på et landslag eller hos Olympiatoppen. 

 

Foto: Privat
Rasmus Jakobsen (2. klasse)

Trening har vært en viktig del av stort sett hele livet mitt, og det var gjennom trening at ernæring begynte å interessere meg. Hva måtte jeg spise for å bli best mulig? Hva er det egentlig som er sunt? Jeg ville ha svar på slike spørsmål. Da fant jeg ut at ernæringsstudiet var noe for meg. Her lærer vi om hvordan kroppen fungerer og hvordan kroppen behandler det vi putter i oss. Tromsø hadde også rykte på seg å være en bra studentby, med et godt studentmiljø. I tillegg har Tromsø en fantastisk natur!

Det jeg liker best med studiet er all kunnskapen vi får. Vi lærer utrolig mye om kroppen og hvordan den fungerer, noe som interesserer meg veldig mye. Vi har variert undervisning med både praksis, forelesning, kollokvie og seminar. Siden vi ikke er så mange studenter i klassen har vi et veldig godt klassemiljø. Alle kjenner alle og vi finner på sosiale ting med jevne mellomrom, både med klassen og med studentene på de andre trinnene. 

Jeg har ikke helt bestemt meg for hva jeg vil gjøre etter jeg er ferdig med studiet, men tenker jeg vil fortsette på en master i klinisk ernæring. Da er det mange veier jeg kan gå. Enten vil jeg jobbe klinisk på sykehus, eller innenfor trening med idrettsutøvere. 

 

Foto: Privat

 Wendy Van Dreunen (3. klasse)

 Det er bare noen år siden jeg begynte å interessere meg for ernæring, og hva det innebærer å spise sunnere enn jeg har gjort tidligere. Jeg har vært overvektig store deler av livet mitt og ville endre dette. Jeg klarte å gå ned i vekt og holde vekten. Jeg ble veldig interessert i å finne ut mer om dette, men det finnes veldig mange påstander på internett som gjorde at jeg bare ble mer forvirret. Da jeg fant ut at UiT skulle begynne en bachelor i ernæring, nølte jeg ikke og søkte med en gang! Jeg har bodd i Tromsø siden 2010, har samboer og to barn, noe som gjorde valget av studieplass veldig enkelt. Tromsø er en veldig fin by og bo i!

Studiet har vært veldig lærerikt, av og til krevende, men veldig artig. Jeg liker godt at vi har praksis hvert semester, der man kommer i kontakt med pasienter og får øve på det man har lært i klassen. Praksisen tredje året har vært spesielt lærerikt og artig, og jeg syntes den var altfor kort! Lærerne vi har hatt de siste tre årene har vært utrolig dyktig i å formidle kunnskapen sin. 

Videre har jeg søkt på master i klinisk ernæring ved UiT, og jeg håper å få jobbe på UNN som klinisk ernæringsfysiolog når jeg er ferdig med utdanningen. 

Jeg vil absolutt anbefale studiet! Man lærer utrolig mye, blant annet hvordan kroppen fordøyer mat på cellenivå, ernæringstiltak til underernærte og for eksempel hvordan man tar en kostanamnese av en pasient. Man får tidlig pasientkontakt slik at man får en smakebit på hvordan det kan være når man er ferdigutdannet. Jeg har ikke angret et sekund på at jeg søkte studiet og kunne til og med fortsette og studere da jeg fikk mitt andre barn under andre året på studiet!

 

 

 

 
Ansvarlig for siden: Ragnhild Holten Nergaard
Sist oppdatert: 18.03.2019 07:47

Studentene forteller