høst
2022
LER-1504 Mat og helse fellesemne - 15 stp
Hva lærer du
Etter bestått emne har studentene følgende læringsutbytte:
Kunnskaper
Studenten har kunnskaper om:
- samisk matkultur, kulturelt mangfold og bærekraftig utvikling
- fagdidaktikk
- skolemåltidet, folkehelse og livsmestring
Ferdigheter
Studenten kan:
- didaktisk planlegge, gjennomføre og vurdere undervisning, også med tanke på utvikling av elevenes grunnleggende ferdigheter
- bruke relevante digitale verktøy
- bruke fagbegreper og anvende forskningsbasert kunnskap
- bruke vurdering som del av læringsarbeidet og legge til rette for elevenes egenvurdering
- didaktisk praktisk arbeid
- kan praktisere faget i tråd med læreplanens intensjoner og innhold
Kompetanse
Studenten:
- kan gjennomføre undervisning og læring i faget samt forstå, utvikle og utøve egen profesjonalitet i faget
- skal ha innsikt i faglige og yrkesetiske problemstillinger
- skal kunne bruke faget som danningsarena
Undervisning
- Pbl - problembasert læring
- Didaktisk refleksjon
- Forelesninger
- Veiledning
- Studentbasert undervisning
- Didaktisk praktisk-metodisk matfaglig arbeid
Antall undervisningstimer utgjør om lag 75 timer, inkludert seminar.
Kvalitetssikring av emnet
Alle emner evalueres en gang i løpet av programperioden.
Praksis
Se egen praksisplan.
Eksamen
Vurderingsform: | Karakterskala: |
---|---|
Praktisk eksamen | A–E, stryk F |
Obligatoriske arbeidskrav:Følgende arbeidskrav må være gjennomført og godkjent før man kan framstille seg til eksamen: |
|
Tilstrekkelig deltakelse på undervisning | Godkjent – ikke godkjent |
Prosjektskisse | Godkjent – ikke godkjent |
Planlegge undervisningsopplegg | Godkjent – ikke godkjent |
Mer info om arbeidskrav
- Planlegge og gjennomføre et didaktisk undervisningsopplegg for medstudenter med avsluttende didaktisk refleksjon. PBL-metoden brukes. Grunnleggende ferdigheter skal komme til uttrykk i undervisningsopplegget og den praktiske gjennomføringen. Varighet 4 undervisningstimer. Tema for undervisningsopplegget skal ligge innenfor området Mat og kultur. Undervisningsopplegget utvikles og gjennomføres i grupper med 3 til 4 studenter.
- En PBL-presentasjon med medstudenter til stede
- 70% obligatorisk oppmøte.
Mer info om praktisk eksamen
Individuell didaktisk praktisk eksamen. I den praktiske fremstillingen skal studenten trekke ut 4 - 6 grunnleggende matfaglige teknikker som synliggjøres og begrunnes. Varighet 4 undervisningstimer. Studentene leverer en individuell didaktisk plan for gjennomføring av den praktiske eksamen. Leveres i Wiseflow. Varighet 48 timers forberedelsestid.- Om emnet
- Studiested: Tromsø |
- Studiepoeng: 15
- Emnekode: LER-1504
- Ansvarlig enhet
- Institutt for lærerutdanning og pedagogikk
- Spørsmål om emnet
- E-post: studie-hsl-ilp@hjelp.uit.no
- Tidligere år og semester for dette emnet