høst
2022
LER-1511 Mat og helse 1-7 - 15 stp
Innhold
- Planlegge, gjennomføre og vurdere praktiske aktiviteter i faget
- Barn og unges kosthold sett i lys av helsemyndighetenes kostråd og næringsstoffanbefalinger
- Fagdidaktikk er gjennomgående i hele emnet
- Å produsere tradisjonelle og moderne matretter fra samiske og andre lands matkulturer og religioner.
Hva lærer du
Etter bestått emne har studentene følgende læringsutbytte:
Kunnskaper
Studenten har:
- kunnskap om fagets teoretiske, didaktiske og praktiske omfang
- grunnleggende kunnskap om begynneropplæring i faget
- kunnskap om grunnleggende ferdigheter i faget
Ferdigheter
Studenten kan:
- praktisere faget i tråd med læreplanens intensjoner og innhold
- grunnleggende matfaglige teknikker og metoder, samt redskapsbruk
- tilberede og produsere trygg mat i tråd med nasjonale kostanbefalinger
Kompetanse
- har innsikt i fagets yrkesetiske problemstillinger
- helsefremmende og samfunnsaktuelle perspektiv
- kan utøve og utvikle egen profesjonalitet i faget
- didaktisk planlegge og gjennomføre undervisning i mat og helsefaget, legitimert i læreplanens innhold og intensjoner
Undervisning
- Pbl - problembasert læring
- Didaktisk refleksjon
- Forelesninger
- Veiledning
- Praktisk matfaglig arbeid
- IKT er integrert i emnet
- Studentbasert undervisning
Antall undervisningstimer utgjør om lag 75 timer, inkludert seminar.
Kvalitetssikring av emnet
Alle emner evalueres en gang i løpet av programperioden.
Praksis
Se egen praksisplan.
Eksamen
Vurderingsform: | Varighet: | Karakterskala: |
---|---|---|
Praktisk eksamen | 4 Timer | A–E, stryk F |
Obligatoriske arbeidskrav:Følgende arbeidskrav må være gjennomført og godkjent før man kan framstille seg til eksamen: |
||
Deltakelse på undervisning | Godkjent – ikke godkjent | |
Utvikle og gjennomføre undervisningsopplegg | Godkjent – ikke godkjent | |
Didaktisk refleksjon av undervisningsopplegg | Godkjent – ikke godkjent |
Mer info om arbeidskrav
- 70% obligatorisk deltakelse på all undervisning
- Utvikle og gjennomføre et didaktisk undervisningsopplegg forankret innenfor de tverrfaglige temaene Folkehelse, livsmestring og bærekraft i LK-2020. Det skal og være fokus på grunnleggende matfaglige teknikker. Oppgavens omfang 4000 ord. Tidsramme for gjennomføring er 4 undervisningstimer.
- grunnleggende ferdigheter synliggjøres.
- Didaktisk refleksjon av undervisningsopplegg med vekt på vurdering
- Hvis arbeidskravet ikke bestås etter førstegangs innlevering, gis det en mulighet til for å få bestått.
- Om emnet
- Studiested: Alta | Kirkenes | Storslett |
- Studiepoeng: 15
- Emnekode: LER-1511
- Ansvarlig enhet
- Institutt for lærerutdanning og pedagogikk
- Spørsmål om emnet
- E-post: studie-hsl-ilp@hjelp.uit.no
- Tidligere år og semester for dette emnet