Emnet er organisert rundt fem tema: Mennesket, kunnskap, etikk, politikk og natursyn og vitenskap.
Kurset gir en innføring i filosofiske diskusjoner knyttet til menneskets natur og virksomhet, menneskelig kunnskap og kunnskapsproduksjon, grunnleggende spørsmål knyttet til moralsk og politisk aktivitet, vitenskapelig tenkning og ulike oppfatninger om naturen.
Kunnskap og forståelse
Ferdigheter
Vurdere og kritisere argumenter på et grunnleggende nivå.
Generell kompetanse
Undervisningen består av forelesninger og individuelt og gruppebasert arbeid, både i digitalt klasserom og i Campus-samlinger.
Utover grunnboka har studentene tilgang til innspilte forelesninger og et digitalt artikkelkompendium knyttet til pensum.
I den nettbaserte delen av studiet skal studentene arbeide med ukentlige innleveringer, som består av både individuelle arbeidsoppgaver og deltakelse i gruppediskusjoner i forum på Fronter.
Campus-samlingene vil i hovedsak bestå av gruppearbeid, plenumsdiskusjoner og muntlige presentasjoner.
Det forutsettes høy grad av studentaktivitet og selvstendighet.
Undervisningen strekker seg gjennom hele semesteret.
Kvalitetssikring av emnet: Emnet evalueres en gang per programperiode, med sluttevaluering. Evalueringen foretas enten muntlig eller skriftlig. Evalueringen gjennomgås av faglærer og drøftes i programstyret.
Arbeidskrav: For å kunne framstille seg til eksamen må studentene få godkjent minimum 6 aktiviteter. Av disse må minimum 2 være innleveringer på nett og minimum 2 være deltakelse på seminar.
(En innlevering på nett regnes som en aktivitet. Det samme gjør oppmøte på ett 3-timers seminar.)
I tillegg skal en levere inn en prosjektbeskrivelse og hatt en veiledning i forbindelse med skriving av avsluttende hjemmeeksamen.
Eksamen/vurdering: Mappeevaluering som består av en digital hjemmeeksamen på 5 timer knyttet til hele pensum, og en avsluttende hjemmeeksamen på 5 sider (2000 ord), knyttet til et av de valgte fordypningsemnene.
For å bestå eksamen må begge delene være bestått.
Arbeidene vurderes sammen og det vil bli gitt en samlet karakter.
Det benyttes en karakterskala som går fra A - F, Hvor A er beste karakter og F er ikke bestått.
Ved karakter F/ikke bestått tilbys kontinuasjonseksamen i begynnelsen av påfølgende semester. Ved gyldig forfall tilbys utsatt eksamen i begynnelsen av påfølgende semester. Frist for oppmelding til kontinuasjonseksamen er 15. januar for eksamen i høstsemesteret og 15. august for eksamen i vårsemesteret.
Begge eksamensdeler må gjennomføres ved kontinuasjon.