høst
2019
ERN-2002 Humanfysiologi del 2 - 5 stp
Hva lærer du
Studentene skal kunne:
Kunnskaper:
- Beskrive lukteepitel og luktelapp og forklare hvordan vi kan skille mellom ulike lukter
- Beskrive smaksløkenes oppbygning og forklare hvordan smakscellene stimuleres samt hvordan vi kan skille mellom ulike smaker
- Beskrive den anatomiske og histologiske oppbygningen til fordøyelsessystemet, inkludert munnhule og spyttkjertler
- Beskrive funksjonen til og sammensetningen av fordøyelsessekretene, samt nervøs og hormonell regulering av produksjonen av disse sekretene
- Beskrive motilitet i fordøyelseskanalen og reguleringen av denne
- Gjøre rede for fordøyelse og absorpsjon av næringsstoffene i fordøyelseskanalen
- Beskrive kroppens energibalanse
- Beskrive omsetningen av næringsstoffene etter måltid og under faste, ved hvile og ved fysisk aktivitet, og den hormonelle reguleringen av dette
- Forklare hvordan temperaturreguleringen i kroppen foregår
- Beskrive oppbygningen og funksjonen til de kvinnelige og mannlige reproduksjonsorganene
- Beskrive befruktning og de hormonelle og fysiologiske endringene hos kvinner gjennom svangerskapet og ved amming
Ferdigheter:
- Måle oksygenforbruk og beregne metabolsk hastighet hos mennesket ved hvile og under arbeid
Generell kompetanse:
- Skrive laboratorierapport
Eksamen
4 timers skriftlig skoleeksamen som bedømmes med karakterene A-F, der F er ikke-bestått. Alle arbeidskrav må være godkjent før man kan ta eksamen.
Arbeidskrav:
- Gjennomført laboratoriekurs og innlevering av laboratorierapport.
- Deltakelse på gruppearbeid
Kontinuasjonseksamen: Det gis kontinuasjonsadgang for studenter som ikke har bestått siste ordinære arrangerte eksamen i dette emnet. Utsatt eksamen arrangeres samtidig med kontinuasjonseksamen i tilfeller hvor studenten har levert gyldig legeattest til ordinær prøve.
Error rendering component
- Om emnet
- Studiested: Tromsø |
- Studiepoeng: 5
- Emnekode: ERN-2002
- Ansvarlig enhet
- Institutt for medisinsk biologi
- Kontaktpersoner
-
-
- Tidligere år og semester for dette emnet