høst
2017
FSK-2011 Fiskeri- og havbruksnæringen i praksis - 10 stp
Innhold
Emnets formål er å gi studentene praktisk innsikt i sjømatnæringens muligheter og utfordringer. Studentene skal ha tre ukers praksis i bedrifter, forvaltningsinstanser og organisasjoner innen sjømatsektoren.
Emnet starter med et seminar med Senter for karriere og arbeidsliv (SKA). Studentene lærer å skrive søknad og CV, og søker deretter om praksisplass.
I praksisperiodene skal studentene bli kjent med en virksomhet i sjømatsektoren, og utføre arbeidsoppgaver etter anvisning fra nærmeste leder.
I løpet av emnet skal studenten tilegne seg kunnskap om hvordan virksomheten er organisert, og få erfaringer, kunnskaper og ferdigheter som arbeidstaker i sjømatsektoren.
Utenom praksisperiodene er det undervisning med forelesninger og seminarer. Studentene må regne med en betydelig egeninnsats på dette emnet.
Hva lærer du
Kunnskap: Kandidaten
- Har bred kunnskap om sjømatsektorens verdikjede og rammevilkår.
- Har kunnskap om virksomheten de har praksis i, herunder historie, formål, organisasjon, formell ledelsesstruktur, økonomi og virksomhetens plass og funksjon i verdikjeden
- Kjenner til virksomhetens muligheter, utfordringer, forventninger og omdømme
- Kjenner til krav, forventninger og kompetanse som stilles til arbeidstakere i virksomheten
Ferdigheter:
- Kan skrive søknad og CV.
- Kan reflektere over egen arbeidsutførelse og justere denne under veiledning.
- Kan beherske intervju som metode for innsamling av data.
- Kan finne, vurdere og henvise til informasjon og fagstoff om virksomheten og presentere dette skriftlig og muntlig.
Kompetanse:
- Har innsikt i fag- og yrkesetiske problemstillinger i virksomheten.
- Kan planlegge og gjennomføre varierte arbeidsoppgaver alene og som deltaker i en gruppe, og i tråd med etiske krav og retningslinjer.
- Kan formidle uavhengige faglige synspunkter, relevante problemstillinger og løsninger både skriftlig, muntlig og gjennom andre uttrykksformer.
- Kjenner til muligheter og utfordringer for virksomheter i sjømatsektoren knyttet til marked, økonomi, ressursforvaltning og innovasjon.
Eksamen
Muntlig eksamen og mappeevaluering. Bokstavkarakterer. A-F, der F er ikke-bestått. (Muntligkarakteren er justerende for totalkarakteren på mappen).
Mappeevalueringen består av tre innleveringer:
- Skriftlig søknad om praksisplass med motivasjonsbrev og CV.
- Muntlig og skriftlig presentasjon av praksisbedrift.
- Skriftlig oppgave om praksisbedriftens plass i sjømatnæringens verdikjede. I arbeidet med denne oppgaven skal studentene foreta et intervju med nærmeste leder i praksisbedriften som ledd i datainnsamlingen
Arbeidskrav: To arbeidskrav må være bestått for å få ta eksamen:
- Obligatorisk oppmøte i undervisningen (minimum 80 prosent deltakelse),
- Obligatorisk oppmøte i praksisbedrift (minimum 80 prosent oppmøte av full arbeidstid). Det må legges fram legeattest eller annen gyldig dokumentasjon ved fravær utover 20 prosent.
Kontinuasjonseksamen: Det gis ikke kontinuasjonsadgang.
Error rendering component
- Om emnet
- Studiested: Tromsø |
- Studiepoeng: 10
- Emnekode: FSK-2011
- Ansvarlig enhet
- Norges fiskerihøgskole
- Tilleggsinformasjon
- Fiskeri og havbruksvitenskap i praksis
- Kontaktpersoner
-
-
- Tidligere år og semester for dette emnet