høst 2017
GLU-1203 Mat og helse: Helsefremmende arbeid (modul 4) - 15 stp

Søknadsfrist

1. juni

Emnetype

Kan tas som valgfag i grunnskolelærerutdanning eller videreutdanning. Kan tas som enkeltemne.

Opptakskrav

Opptakskrav: Generell studiekompetanse

Søknadskode 9199


Innhold

  • Strategier for det forebyggende og helsefremmende arbeidet med vekt på tiltak rettet mot barn og unge
  • Helse i et globalt perspektiv
  • Medikalisering
  • Prioriteringer innen helse
  • Helsekommunikasjon
  • Sosial ulikhet i helse


Hva lærer du

Etter bestått emne skal studentene ha følgende læringsresultat:

Kunnskaper og forståelse

Studenten skal ha

· grunnleggende kunnskaper om hva som menes med helse, de vanligste livsstilsykdommene og årsaker til disse og hvilke utfordringer dette vil gi

· kunnskap om sentrale trekk ved utviklingen i norsk kosthold, bakgrunnen for og hovedinnholdet i norsk ernæringspolitikk og de nasjonale kostanbefalingene og næringsstoffanbefalingene og kunnskapsgrunnlaget for disse

· kunnskap om vurdering og analyse av ulike motedietter og deres helsepåstander

Ferdigheter

Studenten skal kunne

· prioritere og velge lærestoff og legge til rette for ferdighetstrening og holdningsskapende arbeid

· skaffe seg innsikt og ferdigheter i dette målområdet ved å jobbe teoretisk og praktisk med faget

· lede læringsarbeidet i mat og helse ved å differensiere og variere undervisningen, og ved å gjennomføre en læringsorientert vurderingspraksis

· finne fram til, lese og vurdere innholdet i vitenskapelige artikler og rapporter med relevans for faget mat og helse

Kompetanse

Studenten skal kunne

· formidle sentralt fagstoff, problemstillinger og løsninger og bidra til utvikling av en profesjonell lærerrolle

· bidra til å skape et godt læringsmiljø og utvikle gode relasjoner til og mellom elever

· legge forholdene til rette for trivsel og gode måltidsmiljø

· redegjøre for sammenhengen mellom kosthold og helse


Undervisnings- og eksamensspråk

Undervisnings- og eksamensspråk er norsk.

Undervisning

Undervisnings- og arbeidsmåtene i emnet er lærerstyrte læringsaktiviteter i fellesskap, som forelesning, studentframlegg og organisert gruppearbeid, med praktiske og teoretiske tilnærminger. Selvstendig studieinnsats i form av selvstudium og deltakelse er grunnleggende. Det forutsettes aktiv deltakelse og tilstedeværelse både i undervisning og praksis.

Digital læringsplattform benyttes i undervisningssammenheng og som kommunikasjonsverktøy.


Eksamen

Følgende arbeidskrav må være gjennomført og godkjent før man kan fremstille seg til eksamen:

  • Innlevering av obligatorisk skriftlig oppgave
  • 80% aktiv deltagelse på undervisning

Eksamen består av: Skriftlig hjemmeeksamen over to dager.

Ved karakter F tilbys kontinuasjonseksamen i begynnelsen av påfølgende semester. Ved gyldig forfall tilbys utsatt eksamen i begynnelsen av påfølgende semester


Pensum

Pensum vil foreligge ved semesterstart.

Error rendering component

  • Om emnet
  • Studiested: Alta |
  • Studiepoeng: 15
  • Emnekode: GLU-1203
  • Tidligere år og semester for dette emnet