høst
2017
GLU-1203 Mat og helse: Helsefremmende arbeid (modul 4) - 15 stp
Hva lærer du
Etter bestått emne skal studentene ha følgende læringsresultat:
Kunnskaper og forståelse
Studenten skal ha
· grunnleggende kunnskaper om hva som menes med helse, de vanligste livsstilsykdommene og årsaker til disse og hvilke utfordringer dette vil gi
· kunnskap om sentrale trekk ved utviklingen i norsk kosthold, bakgrunnen for og hovedinnholdet i norsk ernæringspolitikk og de nasjonale kostanbefalingene og næringsstoffanbefalingene og kunnskapsgrunnlaget for disse
· kunnskap om vurdering og analyse av ulike motedietter og deres helsepåstander
Ferdigheter
Studenten skal kunne
· prioritere og velge lærestoff og legge til rette for ferdighetstrening og holdningsskapende arbeid
· skaffe seg innsikt og ferdigheter i dette målområdet ved å jobbe teoretisk og praktisk med faget
· lede læringsarbeidet i mat og helse ved å differensiere og variere undervisningen, og ved å gjennomføre en læringsorientert vurderingspraksis
· finne fram til, lese og vurdere innholdet i vitenskapelige artikler og rapporter med relevans for faget mat og helse
Kompetanse
Studenten skal kunne
· formidle sentralt fagstoff, problemstillinger og løsninger og bidra til utvikling av en profesjonell lærerrolle
· bidra til å skape et godt læringsmiljø og utvikle gode relasjoner til og mellom elever
· legge forholdene til rette for trivsel og gode måltidsmiljø
· redegjøre for sammenhengen mellom kosthold og helse
Undervisning
Undervisnings- og arbeidsmåtene i emnet er lærerstyrte læringsaktiviteter i fellesskap, som forelesning, studentframlegg og organisert gruppearbeid, med praktiske og teoretiske tilnærminger. Selvstendig studieinnsats i form av selvstudium og deltakelse er grunnleggende. Det forutsettes aktiv deltakelse og tilstedeværelse både i undervisning og praksis.
Digital læringsplattform benyttes i undervisningssammenheng og som kommunikasjonsverktøy.
Eksamen
Følgende arbeidskrav må være gjennomført og godkjent før man kan fremstille seg til eksamen:
- Innlevering av obligatorisk skriftlig oppgave
- 80% aktiv deltagelse på undervisning
Eksamen består av: Skriftlig hjemmeeksamen over to dager.
Ved karakter F tilbys kontinuasjonseksamen i begynnelsen av påfølgende semester. Ved gyldig forfall tilbys utsatt eksamen i begynnelsen av påfølgende semester
Error rendering component
- Om emnet
- Studiested: Alta |
- Studiepoeng: 15
- Emnekode: GLU-1203
- Ansvarlig enhet
- Institutt for lærerutdanning og pedagogikk
- Tidligere år og semester for dette emnet