høst
2017
GLU-1200 Mat og helse: Kost og ernæring (modul 1) - 15 stp
Hva lærer du
Kunnskap
Studenten skal:
- kunne kommunisere denne kunnskapen til ulike aktører.
- ha kunnskap om matvaregruppene
- ha kunnskap om ulike merkeordninger for matvarer
- ha kunnskap om hvordan bearbeiding og sammensetning av matvarer påvirker den ernæringsmessige kvaliteten av måltidet
Ferdigheter
Studenten skal:
- skaffe seg innsikt og ferdigheter i kost og ernæring ved å jobbe teoretisk og praktisk med faget.
- planlegge å lage trygg og innbydende mat i tråd med de nasjonale anbefalingene
- kunne vurdere ulike påstander om mat, ernæring og helse og vurdere ulike læremidlers relevans for faget.
Generell kompetanse
Studenten skal kunne:
- kunne utøve god og forsvarlig hygiene
- kunne legge forholdene til rette for god trivsel og godt måltidsmiljø
- kunne redegjøre for sammenhengen mellom kosthold og helse.
- redegjøre for omsetningen av næringsstoffer og deres betydning for helsen.
Undervisning
Undervisnings- og arbeidsmåtene i emnet er lærerstyrte læringsaktiviteter i fellesskap, som forelesning, studentframlegg og organisert gruppearbeid, med praktiske og teoretiske tilnærminger. Selvstendig studieinnsats i form av selvstudium og deltakelse er grunnleggende. Det forutsettes aktiv deltakelse og tilstedeværelse både i undervisning og praksis.
Praksis er en viktig læringsarena i profesjonsrettingen av studiet og for forståelsen av emnenes plass i profesjonen.
Digital læringsplattform benyttes i undervisningssammenheng og som kommunikasjonsverktøy.
Se studieplan og håndbok for praksis i grunnutdaningene. For videreutdanningsstudenter gjelder ikke krav om praksis.
Eksamen
Følgende arbeidskrav må være gjennomført og godkjent før man kan framstille seg til eksamen:
- Godkjent deltakelse i alt praktisk arbeid
- 80% oppmøte på undervisning
En hjemmeeksamen (48 timer) 7 sider/3 000 ord. Teller 50 %.
En individuell praktisk matfaglig eksamen gjennomføres på Campus der studenten trekker et utvalg av praktiske aktiviteter. Varighet 3 timer. Det gis 15 min. til forbereding. Teller 50 %.
Det gis én samlet karakter for emnet. Ved karakteren F/ikke bestått på en av eksamensdelene må kun denne delen tas på nytt.
Error rendering component
- Om emnet
- Studiested: Alta |
- Studiepoeng: 15
- Emnekode: GLU-1200
- Ansvarlig enhet
- Institutt for lærerutdanning og pedagogikk
- Tidligere år og semester for dette emnet