Kurset er to-delt, hvor første del gir studentene et felles grunnlag for arbeidet med masteroppgaven. Den andre delen gir studentene individuell fordypning innen fagfelt/tematikk relevant for egen masteroppgave. Kurset avsluttes med en semesteroppgave, master thesis proposal (MTP), som danner grunnlaget for skriving av masteroppgave påfølgende semester.
Del 1 (40%):
I kurset første del gis studentene en praktisk og teoretisk innføring i arbeidet med en masteroppgave. Studentene forberedes på skriving av sin masteroppgave, og kurset skal derfor gi praktiske råd for oppgaveskriving, samt gi studentene trening i å presentere sine egne oppgaveideer på en gjennomarbeidet måte.
Denne delen vil inneholde skrivekurs, kurs i forskningsetikk, plagiering, referering og bruk av referanseverktøy m.m. Det vil bli forelesninger hvor aktører fra næringsliv og forvaltning presenterer mulige problemstillinger for masteroppgaver. I tillegg vil det bli en forelesning hvor tidligere masterstudenter forteller om sin erfaring fra arbeidet med masteroppgaven.
Obligatorisk arbeidskrav for denne delen vil være et gruppearbeid (grupper på 3 studenter) hvor det skal skrives et notat på minimum 2 sider. Her skal studentene lære seg å utforme en faglig problemstilling basert på ideer fra næringslivs- og forvaltningspresentasjonene. Problemstillingen(e) skal begrunnes og forankres i et faglig perspektiv / tilnærming.
Del 2 (60%): (fra primo oktober)
Denne delen av kurset har som formål å gi studentene innsikt i aktuell forskning innenfor relevante fagfelt, samt bidra til at studentene kan utarbeide et selvstendig forslag til problemstilling med faglig tilnærming til sin masteroppgave. Studentene vil i samarbeid med veileder utarbeide individuell pensumliste med et utvalg vitenskapelige artikler og sentrale empiriske arbeider. Gjennom forelesninger og egen fordypning får de en oversikt over problemstillinger, teorier og metoder som gir bredde og dybde i utvalgte deler av fagfeltet. Studentene vil i kurset legge frem egne forslag til temaer/fenomener og problemstillinger for potensielle masteroppgaver. Disse forslagene vil drøftes i felleskap og videre utvikles til en semesteroppgave som leveres inn ved slutten av kurset.
Obligatoriske arbeidskrav er her basert på utvikling av egen master thesis proposal (MTP). Det skal individuelt eller i grupper på 2 studenter utarbeides et forslag til problemstilling for masteroppgave, hvor det skal leveres en rapport, minimum 2 sider, samt at forslaget skal presenteres/diskuteres i relevant faggruppe.
En kandidat med fullført kvalifikasjon skal ha følgende totale læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:
Kunnskap:
Kandidaten..
Ferdigheter:
Kandidaten..
Generell kompetanse:
Kandidaten..
Eksamen:
Semesteroppgave - Master Thesis Proposal - (100 %) Karakterregel A - F der A er beste karakter og F er ikke bestått.
Arbeidskrav (obligatorisk):
1 skriftlig arbeidskrav på del 1 (gruppevis 3 studenter)
1 skriftlig arbeidskrav på del 2 (individuelt eller grupper på 2 studenter)
1 muntlig presentasjon på del 2 (presentasjon av skriftlig arbeidskrav del 2)
Det tilbys ikke kontinuasjonseksamen i emnet.
Eksamenssted: Tromsø