Studentbyen Tromsø

Tromsø er Nord-Norges hovedstad og har både småbyens sjarm og storbyens larm. Byen har ca. 72 000 innbyggere, og omtrent hver tiende innbygger er student ved UiT Norges arktiske universitet.

Den lille, store byen

Tromsø er både en kommune og en by. Bykjernen befinner seg midt på Tromsøya, som er ca. ei mil lang, og ligger som ei kompassnål midt i Tromsøysundet. Naturen har hatt sitt å si for utforminga av Tromsø, og resultatet er blitt en by hvor bebyggelsen står tett, og avstandene er korte.

Natur- og friluftsliv
Øya er omgitt av storslått natur med et vell av muligheter for natur- og friluftsliv. Her kan de fleste utendørsaktiviteter dyrkes i løpet av året enten du vil padle, gå tur, klatre, fiske, tenne bål i fjæra, drive med brevandring, dykke, bade, studere fugle- og dyreliv, gå på ski, kjøre telemark, sykle, jogge, surfe, seile, spille golf eller gjøre andre ting.

Nordens Paris
Tromsø kalles ofte «Nordens Paris» og «Porten til ishavet». Navnene har sitt utspring i byens internasjonale historie som handelsby, og sier noe om hvilken betydning Tromsø har hatt for fiske, fangst, forskning og ekspedisjoner i arktiske strøk. Kontakten med andre land har alltid vært utstrakt, ikke minst med Finland og Russland. Dette kan man se i distriktets kulturarv, som har både samisk, finsk og norsk opphav.

Kulturliv  Kulturlivet i Tromsø
Tromsø er også et ideelt sted for alle som liker bylivets gleder, enten det dreier seg om kunstgallerier, kafébesøk, shopping, konserter, kino, teater eller natteliv. Kulturlivet i byen er mangfoldig, med en rekke arrangement og festivaler året rundt. Tromsø Internasjonale Filmfestival, Nordlysfestivalen, Buktafestivalen og Nordisk ungdoms Filmfestival er bare en håndfull eksempler.

Forskningsbyen
Som teknologi-, forsknings- og universitetsby er Tromsø i dag nasjonalt ledende og internasjonalt konkurransedyktig innen blant annet romvirksomhet, polarforskning, fiskeriforsk­ning og nordlysforskning.

Verden i Tromsø
Tromsø har etter hvert blitt en flerkulturell og internasjonal by. I kommunen bor det i dag folk fra mer enn 100 nasjoner, noe som gjenspeiles i byens mangfoldige kulturtilbud. Enten du vil danse salsa eller magedans, drive med østlig kampsport, capoeira eller yoga, vil du finne likesinnede i Tromsø.

Reise til
Det tar i underkant av to timer å reise med fly til Tromsø fra Gardermoen. Flyplassen vår ligger på øya, så det tar ca. 10 minutt med bil fra flyplassen til du er i sentrum av byen. Tromsø er et stoppested for Hurtigruta og det går hurtigbåt både nordover og sørover.

Klima

Vinter i Tromsø


Det er midnattssol i Tromsø fra ca. 20. mai til 20. juli, og mørketid fra ca. 20. november til 20. januar. På vinteren er sjansen for å få se nordlyset meget stor, og i løpet av vintersesongen får byen besøk av mange japanere som i hovedsak er her for å se nordlyset. De som liker vintervær vil like Tromsø da vi i løpet av en vinter får masse snø. Vinteren er ikke spesiell kald i og med at byen ligger ved kysten, kulderekorden i Tromsø er faktisk ikke på mer enn -18 grader. På tross av milde vintre, så er sommeren ikke nødvendigvis veldig varm. Temperaturer på rundt 6 grader i juli er ikke en usannsynlighet. Trøsten i så måte er at temperaturen også kan stige til 28 varmegrader - og da strømmer Tromsøværingene til stranda.

Ansvarlig for siden: Grethe Karlsen
Sist endret: 05.05.2015 15.32
Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne