Universitetet i Tromsø - Startsida Universitetet i Tromsø - Startsida

Litteratursøk og oppgaveskriving

Trenger du hjelp til å finne litteratur til en oppgave du skal skrive? Eller lurer du på hvilke krav som stilles til kildekritikk? Her får du tips til ressurser som vil være til god hjelp når du skal skrive oppgave.

VIKO

VIKO (Veien til informasjonskompetanse) er et interaktivt kurs i informasjonskompetanse for studenter, utviklet ved NTNU Universitetsbiblioteket. Her får du bl.a. hjelp til å lage problemformulering, finne relevant litteratur og hva som er viktig å tenke på når du skal skrive en oppgave.

Gå til VIKO

Søk & Skriv

Søk & Skriv er et annet nettbasert kurs som har som mål å hjelpe deg som student i oppgaveskriving. Kurset hjelper deg å å komme i gang med skriving og hvordan du gjør gode informasjonssøk knyttet til akkurat din oppgave. Kurset er utarbeidet av Universitetet i Bergen, NHH og Høgskolen i Bergen.

Gå til Søk & Skriv

Kildekompasset

Kildekompasset er et nyttig nettsted hvor du kan lære om kildekritikk, referansestiler og lovgivning knyttet til opphavsrett, patent- og varemerkebeskyttelse og bruk av arkivmateriale. Nettstedet er et samarbeidsprosjekt mellom bibliotekene på Høgskolen i Telemark, Universitetet i Stavanger og Universitetet i Agder.

Gå til KildekompassetAnsvarlig for siden: Trine Sand Bakken
Sist endret: 08.09.2015


Del på Facebook
Forskning:
Finn forsker
Finn ekspertområde
Finn forskningsprosjekter
Finn forskningsgruppe

Utdanning:
Finn studieprogram
Finn emne
Finn yrke

Formidling:
Arrangementer
Nyheter
Nye doktorgrader - Munin
Utstillinger
Tromsø Museum - Universitetsmuseet
Universitetsbiblioteket


Om UiT:
Organisasjonen
Ledelse
Kontakt
Kart over campuser
Ledige stillinger
Fakta om UiT

Cookies på uit.no

Følg oss:

Målgrupper:
Høgskolen i Finnmarks gamle sider
Media
Næringsliv
Skole
Ansatte

Logo for Universitetet i tromsø
UiT Norges arktiske universitet - UiT The Arctic University of Norway - UiT Norgga árktalaš universitehta. N-9019 Tromsø - Tlf.: +47 77 64 40 00 - E-post: postmottak@uit.no