Ta back-up av EndNote biblioteket

Vi skal nå vise deg hvordan du kan ta back-up av EndNote-biblioteket ditt ved bruk av Compressed Library-funksjonen i EndNote. Vi anbefaler at du gjør dette med jevne mellomrom så du alltid har en relativt fersk sikkerhetskopi tilgjengelig hvis noe skulle skje med EndNote-biblioteket ditt.

Enkelt forklart består et EndNote-bibliotek av to deler: en .enl-fil og en tilhørende .Data-mappe. Disse filene må være lagret på samme sted på maskinen din for at EndNote-biblioteket skal fungere.

EndNote-biblioteket består av to deler. En .enl-fil og en tilhørende .Data-mappe

Compressed library-funksjonen i EndNote pakker disse filene i en .enlx-fil. Denne komprimerte .enlx-filen kan i motsetning til EndNote-biblioteket lagres i skytjenester som OneDrive, Box, Dropbox, iCloud og liknende. Den fungerer som en sikkerhetskopi og kan i tillegg benyttes hvis du ønsker å flytte EndNote-biblioteket ditt fra en maskin til en annen (f.eks. ved bruk av en minnepinne) eller hvis du ønsker å sende EndNote-biblioteket ditt til kolleger/medstudenter via e-post (NB! Dette er ikke det samme som å dele EndNote-bibliotek ved bruk av Share Library-funksjonen i EndNote).

Trinn for trinn:

  1. Åpne EndNote-biblioteket
  2. Gå til File i EndNote-menyen og velg Compressed Library (.enlx)
  3. For å lagre en sikkerhetskopi av hele EndNote-biblioteket lar du avmerkingene stå som de gjør: Create, With File Attachements, All References in Library
  4. Klikk på Next og velg hvor du vil lagre .enlx-filen
  5. Klikk på Lagre

EndNote: Ta back-up av EndNote-biblioteket ved bruk av Compressed library-funksjonen i EndNoteAnsvarlig for siden: Trine Sandmo
Sist oppdatert: 02.11.2018 14:53