Podkast om Åpen Vitenskap!

Interessert i åpen vitenskap? UB har en egen podkast med en rekke ulike temaer innenfor dette feltet for både ansatte og studenter.

Samtlige av episodene til podkasten "Open Science Talk" kan lyttes til på mobil og nett på tjenester som Soundcloud, Itunes, Spotify, TuneIn og OverCast.

Podkasten tar for seg ulike temaer innenfor Åpen vitenskap. Her på Universitetet jobber vi kanskje mest med åpen data og åpen tilgang (Open data og Open Access), og holder kurs om dette for de ansatte.

Målet med podkasten er å forklare de ulike sidene ved åpen vitenskap og kanskje også få til diskusjon rundt temaene. Diskusjonen om åpen tilgang til tidsskriftartikler blir heller ikke mindre relevant etter at EU nå vurderer den omstridte Plan S, hvor vitenskapelige ansatte som ønsker penger til forskningen sin fra ulike forskningsråd må forplikte seg til å publisere åpent.

Vi har i hvert fall hentet inn en rekke eksperter som jobber med åpen vitenskap til å snakke om dette, og du kan lytte til dem når du vil og hvor du vil.

Du kan også besøke OpenScienceTalk.com, hvor vi blant annet har et eget nyhetsbrev. Her får du varsel når neste episode kommer. 

Du kan selvsagt også abonnere på oss i podkast-spilleren din.

 

 Ansvarlig for siden: Erik Lieungh
Sist oppdatert: 01.02.2019 10:13

Stein Høydalsvik

Jan Erik Frantsvåg

Aysa Ekanger

Lars Figenschou