Naturen med unge øyne

08.12.2016 Nylund, Per Helge

Tromsø Museum inviterer deg som er under 18 år til en fotokonkurranse med naturen som tema.

Tar du bilder av naturen vår – planter, dyr og landskaper?

Liker du å gå på fotosafari i nærområdet?

Har du noen blinkskudd allerede       som du vil vise fram?

Foruten gode bilder av natur, vil vi også gjerne ha bilder som viser "Mørketida".

Uavhengig av aldersklasser kårer vi det beste mørketidsbildet av alle bildene som kommer inn.

Trenger du inspirasjon, kan du gjerne ta deg en tur på museet og kikke på de flotte naturbildene vi stiller ut for tida.

Natural History Museum i London kårer hvert år verdens beste naturfoto og lager utstilling av dem, og fram til 22. januar vises disse flotte naturbildene i Tromsø.

Tema: Naturen i vid forstand: Dyr og fugler, landskap, planter og sopp, spor av dyreliv, været, lyset, samspill mellom mennesker og natur og så videre.

Tre aldersklasser:

1)      under 10 år

2)            10-14 år

3)            15-18 år

Vinnere: Det kåres ett vinnerbilde i hver aldersklasse. I tillegg kåres ett bilde til vinner i kategorien «Mørketid», uavhengig av fotografens alder. Vinnerne presenteres på museets solsøndagsarrangement søndag 22. januar 2017.

Tid: Konkurransen er åpen fra dags dato til og med tirsdag 10. januar 2017 (ved midnatt natt til onsdag 11.1.)

Innsending: Bilder sendes til epostadressen konkurranse@tmu.uit.no. Hver deltaker kan sende inn inntil fem bilder. Bildefilene kan maksimalt være 2Mb store.Hvert bilde må merkes med følgende:

• fotografens navn
  • fotografens alder
  • tittel på bildet
  • en kort beskrivelse av hvor hen og hvordan bildet blei tatt
  • opplysninger om motivet (hvilken art, miljø, levevis, hva har du selv observert osv.)
  • og hvis du vil; fortell hvorfor du tok dette bildet? (situasjonen, favorittdyr, et budskap?)

Museet forbeholder seg retten til å vederlagsfritt kunne publisere bildene på sin nettside og i sosiale media, samt bruke dem til markedsføring i samband med konkurransen eller utstillinga «Wildlife Photographer of the Year».

Premier:Hver vinner av årsklassene får fotoboka «Wildlife Photographer of the Year Portfolio 25» og ei T-skjorte fra museet.

Vinneren av temaet «Mørketid» får den samme boka, pluss gratis adgang til museet for seg og familien i hele 2017.

Begrensninger: Ansatte og barn av ansatte på Tromsø Museum – Universitetsmuseet kan ikke delta i konkurransen.

Ung dame tar bilder med et retro-kamera ute en nedsnedd vinterskog.
Også vinternaturen byr på fine fotomuligheter. (Foto:Colourbox) Foto: Colourbox

Norsk flagg   The flag of United Kingdom   Die deutsche Flagge     Le Pavillon français   La bandera española

Åpningstider og priser

Norges arktiske universitetsmuseum holder stengt

Som et forebyggende tiltak mot smittespredning av koronaviruset er det besluttet å stenge utstillingene inntil videre. I første omgang avlyses også alle arrangementer fram til 19. april. Vi beklager ulempen dette medfører, og ser fram til å ønske alle våre besøkende velkommen tilbake.

Vintersesong 1.9. - 31.5:
Mandag-fredag: 10.00-16.30
Lørdag: 12.00-15.00
Søndag: 11.00-16.00

Andre åpningstider i 2019

Sommersesong 1.6. - 31.8.:

alle dager 9:00 - 18:00

Museet holder åpent alle dager i året unntatt 1.5 og 17.5., 24. og 25.12.

Priser:

Voksne: kr 70,-
Barn over 7 år/studenter/vernepliktige/pensjonister/honnør: kr 35,-
Familiebillett (2 voksne + barn): kr 140,-

Grupper (minimum 10 stk.):  kr 50,- pr. pers.

Kombinasjonsbillett MS Polstjerna/Tromsø Museum/Polarmuseet: kr 100,-/50,-/200,-

Studenter og ansatte ved UiT: gratis

Fullstendig liste, se her

Café Rotunden er åpen på

søndager 12:00 - 15:30. Selvbetjening mandag - lørdag.

Polarmuseet holder stengt

Vintersesong 1.9–31.5:
Alle dager: 11.00–17.00

Sommersesong 1.6–31.8:
Alle dager: 09.00–18.00

1. mai og 17. mai holder museet stengt.

Voksne: kr 70,-

Barn (7-18)/studenter/pensjonister: kr 35,-
Familiebillett (2 voksne + barn): kr 140,-

Grupper (minimum 10 stk.): kr 50,- pr. pers.

Kombinasjonsbillett Tromsø Museum: kr 100,-/50,-/200,-

Studenter og ansatte ved UiT: gratis

Email: postmaster@polarmuseum.no

OBS: MUSEUMSSKUTA MS POLSTJERNA ER STENGT INNTIL VIDERE, I PÅVENTE AV REPARASJONSARBEID.

Priser:

Voksne: kr 50,-
Barn (7-18)/student/honnør): kr 25,-
Familiebillett: kr 100,-

Grupper over 10 personer: kr 35,- pr. pers.

Kombinasjonsbillett Ms Polstjerna/Tromsø Museum/Polarmuseet: kr 100,-/50,-/200,-

Kombinasjonsbillett MS Polstjerna/Polaria:

Voksen: kr 115,-

Barn: kr 60,-

Studenter: kr 75,-

Honnør: kr 90,-

Åpent 24/7, gratis adgang

Kafé Hansine Hansen er åpen i sommer.
1.6. -1.9. kl. 11:30 - 15:30, alle dagar.

Klikk for et større kart