Havforskningstiåret og Arven etter Nansen

Norges arktiske universitetsmuseum markerer i samarbeid med Institutt for arktisk og marin biologi, UiT og Havforsknings­instituttet starten på Havforskningstiåret onsdag 14. april kl. 1900. Arrangementet blir bare strømmet på nett på grunn av at de nasjonale korona-anbefalingene p.t. legger begrensninger for fysiske arrangement.  Forhåndspåmelding er ikke nødvendig. Velkommen til arrangementet på nett!

 

FNs Havforskningstiår (2021-2030) for bærekraftig utvikling gir en unik mulighet for å øke kunnskapen om havet og bidra til kunnskapsbaserte beslutninger i politikk og næringsliv. Målet med havforskningstiåret er å fremme ny, vitenskapelig kunnskap som bidrar til å realisere FN sine bærekraftmål.

Hvordan deltar UiT Norges arktiske universitet i Havforskningstiåret og hva kan private aktører, kommuner og allmenheten bidra med?

Disse spørsmålene blir belyst av:

  • Alf Håkon Hoel, ekspert i havforvalting med forskningsinteresser i ressursforvaltning, klimatilpasning i fiskeriforvaltningen og relaterte temaer
  • Marit Reigstad, marin økolog, leder av Arven etter Nansen, et prosjekt med grensesprengende forskning på et arktisk klima- og økosystem i endring

 

 © Christian Morel / christianmorel.net / Arven etter Nansen

 

Program:

Velkomst v/førsteamanuensis Andreas Altenburger, Norges arktiske universitetsmuseum

Havforskningstiåret v/ forskningssjef og professor Alf Håkon Hoel, Havforskningsinstituttet og UiT

Hvordan tiåret kom i stand og ble planlagt. Tilknytningen til FNs bærekraftmål. Innhold og planer for gjennomføring.

Arven etter Nansen v/ professor Marit Reigstad, Institutt for arktisk og marin biologi, UiT

Kunnskapsbaserte beslutninger krever oppdatert og tverrfaglig kunnskap. Arven etter Nansen gjør en kraftinnsats i nordlige havområder for å forstå endringer i klima og responsen i økosystemet.

 

Arrangementet blir streamet live av Result ved Universitetsbiblioteket i Tromsø - Ressurssenter for undervisning, læring og teknologi. Påmelding ikke nødvendig. Du kan se det her:

https://mediasite.uit.no/Mediasite/Play/aeb9856f61a14e4ea9858825a971a1431d
Vin&Viten 14. april 2021
Live: 4/14/2021 7:00:00 PM

Spørsmål til foredragsholderne under arrangementet gjennom Slido. Trykk på lenken og skriv spørsmålet i boksen som kommer opp og send inn. Bruk lenken her:  https://app.sli.do/event/y4hnuyvv

 

Les også FNs tiår for havforskning – et løft for nordområdene? | UiT

Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne
Informasjon
Når: 14. april 2021 kl. 19.00–20.30
Hvor: Norges arktiske universitetsmuseum (bare streaming på nett)
Studiested: Digitalt
Målgruppe: Ansatte, Studenter, Gjester / eksterne