Bli en superformidler på 1-2-3!

Ønsker du å formidle det du kan på en forståelig og engasjerende måte? Bli med når viserektor Bård inviterer til internseminar om muntlig og skriftlig formidling.

Samfunnet fortjener å få vite hva du vet og kan og har funnet ut! Under Forskningsdagene har vi ved UiT i Harstad hvert år mange ulike innslag på programmet, og 2021 skal ikke være noe unntak. Blant annet viderefører vi Bestill en forsker-konseptet fra i fjor, og vi oppfordrer ansatte ved campus Harstad til å stå på "bestillingsmenyen" for skole- og bedriftsbesøk.

Som en inspirerende start inviteres du til et internt fagseminar 19. august. Her vil du få gode tips og råd for populærformidling, og treffe kollegaer som vil dele sine erfaringer.

Seminaret er særlig aktuelt for deg som vil delta i "Bestill en forsker". Det er også relevant dersom du har lyst til å holde foredrag i andre sammenhenger, for eksempel lunsjforedrag i Panorama.

Vi oppfordrer til at du har med deg en idé til hva du ønsker å formidle til publikum; et tema du er spesielt opptatt av, kanskje noe du akkurat har forsket på. Under seminaret får du anledning til å spisse ideen din og formulere den så det er lett for oss andre å vite hva det dreier seg om, og hvorfor ditt foredrag er relevant.

Innhold:

1. "Bestill en forsker" og Forskningsdagene

2. Våre erfaringer fra lunsjforedrag, skole- og bedriftsbesøk: Dina og Linda fra Internasjonal beredskap presenterer sine beste tips

3. Dette må på plass før du begynner å skrive: Retorikkens grunnleggende planlegging av skriftlig og muntlig formidling

4. Slik skriver du en tekst som trekker publikum til foredraget ditt

5. ABC for muntlig formidling

6. Opp og stå: Planlegg og gjennomfør en 30 sekunders presentasjon av ditt foredrag

7. Veien videre

Vi møtes på Rødt auditorium, det blir servert kaffe og noe godt å bite i.

Velkommen på seminar!

Tina Hansen engasjerte publikum under Forskningsdagene 2020. Foto: Tomas Rolland

Når: 19. august 2021 kl. 13.00–15.00
Hvor: Rødt auditorium