Valgt eller ansatt rektor? Kjør debatt!

Om et knapt år går åremålet til rektor Anne Husebekk og det øvrige rektoratet ut, og prosessen med å få på plass en ny ledelse skal snart ta til. Men hvilken framgangsmåte skal benyttes? Bør rektor velges eller ansettes?

Det er dette spørsmålet universitetsstyret skal ta stilling til i juni. Før den tid ønsker vi å opplyse både ansatte og studenter om de to ulike ledelsesmodellene, og belyse fordeler og ulemper ved hver modell.

Derfor inviterer vi til et digitalt debattmøte om saken 14mai klokken 14.00–15.30. Det hele foregår på Zoom, og du kan klikke her for å delta.

Her vil tidligere NTNU-rektor Gunnar Bovim innlede om ordningen med ansatt rektor, mens tidligere UiT-rektor Jarle Aarbakke vil innlede om ordningen med valgt rektor. Deretter vil førstelektor og møteleder Bård Borch Michaelsen være ordstyrer og holde tråden i debatten som alle deltakere vil ha anledning til å bidra inn i.

Rektor Anne Husebekk vil ønske velkommen til møtet.

Bakgrunn og høringsdokumenter finner du her: https://uit.no/styringsmodell

_________________________________________________________________________

NB! Det vil bli gjort opptak av møtet, og opptaket blir kun gjort tilgjengelig for ansatte og studenter ved UiT Norges arktiske universitet.

Alle deltakere må være pålogget i Zoom-appen for å kunne komme inn i møtet. Har du ikke installert appen? Se hvordan du gjør der her:

Logg deg på møtet her.

 

 

 

Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne
Informasjon
Når: 14. mai 2020 kl. 14.00–15.30
Hvor: Zoom
Studiested: Annet
Målgruppe: Ansatte, Studenter, inviterte
Kontakt: Stine Holand